Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Henke kan sluta efter säsongen: "Varit inne på sådana tankar"

Kan slutet vara här nu?
Enligt Helsingborgs tränare Bosse Nilsson funderar Henrik Larsson, 37, på att lägga av efter säsongen.
– Han har själv varit inne lite på sådana tankar i våra samtal, säger Nilsson till lokaltidningen.se.

Han har tackat för sig i landslaget. Och kommit tillbaka. Men på klubblagsnivå har Henrik Larsson hållit i gång hela tiden. Efter den senaste landslagscomebacken öppnade han för spel i VM 2010 - om Sverige skulle kvalificera sig.

I en intervju med lokaltidningen.se spekulerar nu Helsingborgs tränare Bosse Nilsson i att Henke kanske inte ens spelar fotboll nästa säsong. Den framgångsrika säsongen kan ta slut efter att allsvenskan 2009 avslutats.

– Han (Henrik Larsson) har själv varit inne lite på sådana tankar i våra samtal. Att det här är det sista året. Men det har varit samtal på kompisnivå och inte diskussioner i kontraktssammanhang, säger Bosse Nilsson som i våras trodde att Henke skulle satsa mot Sydafrika.

– Nu är jag inte alls lika optimistisk. Han såg betydligt piggare ut i april och då trodde jag att det skulle rulla på. Han är i bra form och spelar bra, så det är inte så. Men han har mer ont efter matcherna och behöver mer behandling.

Henrik Larsson har dragits med ljumskproblem under säsongen och missat ett antal matcher med Helsingborg.

– Henke har haft längre frånvaro i karriären tidigare med korsbandsskada och benbrott, men det här är något annat. Problemen med ljumsken är något han har fått börja dras med och han har betydligt längre återhämtningsperioder nu än innan, säger Bosse Nilsson till lokaltidningen.se.

Publicerad 2009-07-29 kl 09:35
Annons
Annons
Annons