Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Henke" kritisk efter HIF:s tapp: "Står och sover"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Två gånger om hade Helsingborg ledningen mot Häcken och tappade. Efter matchen var Henrik Larsson kritisk mot lagets andra halvlek.
- Vi blir lite naiva i vårt spel och står och sover, säger han.

Jordan Larsson var nära att ge Helsingborg ledningen med ett drömmål men ribban stod i vägen. Desto större tur med ribban skulle Robin Simovic ha när han bombade in bollen via ribban efter framspelning av Jordan Larsson. I den andra halvleken bjöd Helsingborg på nytt på ett drömmål när Victor Palsson dundrade in 2-1.

- Det är ett fantastisk fint mål och efter det känns det som vi har lite koll på vad Häcken håller på med. Sen blir vi lite naiva i vårt spel och iver att trycka framåt. Omställningen som kommer sen är vi inte riktigt med utan står och sover och sen kommer ju 3-2-målet som ett brev på posten. Sen har Häcken publiken bakom sig och kan spela loss, vi skapar egentligen inget i vår forceringsfas och det får jag titta på och se vad vi kan göra annorlunda, säger Henrik Larsson.

Lika besviken över poängtappet var hans namne, mittbacken och försvarsgeneralen, Peter Larsson.

- Det är trist att förlora matchen, absolut. Vi tar ledningen två gånger om och det känns som vi ska såra dom och ta tre poäng eller minst ett. Men vi slarvar när vi har ledningen och går ner oss lite i kvalité där. Vi gör inte riktigt det lilla extra och det är surt, det är det.

Misstag som ligger bakom att ni tappar eller?
- Det är både och, lite slarv och misstag. Att vi inte håller i bollen mer är dåligt. Vi är skickliga nog för att göra det. Sen är det alltid svårt att analysera direkt efter en match. Det är mycket känslor, men tungt är det i alla fall.

De flesta på Bravida Arena trodde nog inte sina ögon när de såg att Peter Larsson var högst uppe i en kontring och vann två nickdueller. Den andra gick till Victor Palsson som dundrade in 2-1 för Helsingborg.

- Vi fick en halvkontring och jag såg att de flyttade upp mycket folk så det var bara att dra iväg. Bara att köra, säger han.

Undrade du själv vad du gjorde så högt uppe?
- Haha, lite så, lite vad fan … men ibland får man försöka.

Förlusten var ännu en i raden i Göteborg. Helsingborg har haft väldigt tufft i 031-området mot både IFK Göteborg och Häcken.

- Det har vi, jag vet inte riktigt varför. Men här idag känns det som att vi ska ta minst en poäng. Visst, de skapar chanser i slutet när vi ligger under med 3-2 och går för det men chansar vi inte där så är det konstigt. Vi måste ta risker där, säger Peter Larsson.

Publicerad 2015-07-05 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons