Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Henke Larsson tror inte på CL för svenska lag: Känns som att tåget har gått

Inget svenskt lag i Champions League - på tio år.
Henke Larsson tror att tåget redan har gått.
–Det känns faktiskt så, säger han till SVT.

Senaste gången en svensk klubb tog sig förbi kvalspelet var när ”San Siro-Sven” Andersson straffräddade mot Inter och bragdartat förde Helsingborg in i den europeiska fotbollens finrum. Efter det har en rad andra föreningar misslyckats med att upprepa prestationen.

Den här säsongen står kampen mellan just HIF och Malmö FF om vem som får försvara Sveriges färger i Champions League. Men Landskronatränaren Henrik Larsson befarar att båda lagen lär få det lika tufft som alla sina föregångare,

– Jag vet inte om vi kan närma oss lagen ute i Europa. Jag vet inte om det tåget redan gått. Det känns faktiskt så, säger Larsson till SVT:s fotbollskväll.

Han menar på att hela den svenska fotbollen har problem som mer eller mindre omöjliggör internationell succé.

– Nu ska jag vara försiktig i kritiken men jag tycker att en hel del kunde vara betydligt bättre. Vi spelar på ett speciellt sätt med mycket stor överflyttning och ett väldigt defensivt tänk i svensk fotboll, säger "Henke".

Larsson pekar på lönefrågan och den ständiga proffsflykten till grannländerna som en bov i dramat.

– Vi lämnar inte bara ut de bästa spelarna längre utan nummer tre, fyra och till och med ibland fem till Danmark, Norge och till och med Holland. När vi inte har de bästa kvar i landet och inte de näst bästa heller utan är nere på tredje, fjärde som är kvar är det svårt att närma sig de andra ligorna i Europa. Det blir för stor skillnad på lagen och spelarna som är bra och de lite mindre bra, säger Larsson.

Publicerad 2010-10-04 kl 23:54
Annons
Annons
Annons