Henke lyrisk - trots förlust mot HIF: "Fantastisk insats, fantastisk inställning"

Landskrona var nära en superskräll - och tvingade Helsingborg till cupförlängning.
- Fantastisk inställning, fantastisk insats mot ett av Sveriges bästa lag för tillfället, säger Henrik Larsson.

Henkes nya klubb räckte inte till mot hans gamla i svenska cupen — men det var nära. Helsingborg vann med 4—2 efter förlängning.

Landskrona satte 2—1 (Amethyst Bradley) tre minuter in på förlängningen men orkade inte stå emot Helsingborgs offensiv.

Först kvitterade Alexander Gerndt på straff sedan han själv blivit nergjord.

Några minuter efter det brände Erik Sundin en ny HIF-straff innan han såg till att det blev 3—2 på ett självmål. Och så satte Gerndt 4—2.

HIF är obesegrat i allsvenskan och regerande cupmästare men åkte ändå på ett baklängesmål efter en kvart.

Landskrona, som bara har fyra poäng på fem matcher i superettan, fick en frispark som Marcus Lantz såg ut att skjuta. Den före detta HIF:aren hoppade över bollen och Thomas Raun fick träff till 1—0.

Ett ursnyggt mål, applåderat av HIF-ikonen Henrik Larsson.

- Vi fick en bra öppning och ledde ju också med 2—1 i förlängningen. Men till slut blev de för svåra för oss, sade Larsson.

Det var alltså extra klös och 4 833 på läktarna i den här matchen i tredje omgången av svenska cupen. Folk ville se Landskronatränaren och hans pådrivare på Bois mittfält, Marcus Lantz, mot deras gamla lag. Lantz vann för övrigt svenska cupen med HIF i fjol.

Helsingborg hade bara ett par målchanser före pausen. Men efter den kom kvitteringen, 1—1 genom Erik Sundin. Alexander Gerndt böjde bollen i en fin båge längs marken, Sundin fick öppet mål.

Helsingborgs tränare Conny Karlsson:

- En eloge till spelarna som orkade vända på det här. Det var tätt och tufft därute, sade han.

Även matchen mellan superettanlaget Gif Sundsvall och allsvenska Gais gick till förlängning, efter att hemmalagets Fredrik Holster olyckligt tryckte in bollen i eget mål och kvitterade ställningen till 2—2.

Gais Johan Mårtensson satte sedan det avgörande målet i förlängning.

Publicerad 2011-05-13 kl 12:52