Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Henke om Hallenius-petningen: ”Tittar vem som är beredd att jobba hårt för HIF”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Linus Hallenius har helt ledigt från Helsingborgs IF, trots den viktiga kvalperioden. Henrik Larsson håller fast vid att det uteslutande är ett sportsligt val.
- Jag kan inte ha fyra forwards på bänken.

Anfallaren Linus Hallenius gick kvickt från att vara en startspelare till att inte ens få träna med Helsingborgs IF under kvalperioden. Tränaren Henrik Larsson förklarade åter sitt beslut efter matchen mot Halmstads BK (1-1). 

- Det är en konkurrenssituation där vi har tillräckligt med forwards som är bättre än honom för tillfället. Svårare än så är det inte.

- Det är två matcher kvar, jag har ju tittat hela säsongen vem som varit het och vem som inte har varit het. Tyvärr var det Linus som föll bort.

- Om du tittar på bänken, och idag med Peter (Larsson) som är osäker... Vi åker upp här med 20 man, jag kan inte ha fyra forwards på bänken, det går inte. Jag tittar och ser var jag kan få ut mest, och vem jag kan få ut mest av, och vem som är beredd att jobba hårt för Helsingborgs IF.

Larsson förnekar att det ska ha något annat än det sportsliga att göra, och han fick också frågan om hur processen såg ut när han gav beskedet till Hallenius.

- Jag kallade in honom och berättade det jag precis berättade för dig, och sen så gick han.

Larsson fick även frågan om han själv fick ledigt på liknande sätt någon gång under sin egen spelarkarriär (”Ja”), och efter det om han fick det vid en viktig period, som HIF är i nu.

- Nej, då var jag aldrig ledig. Jag var ganska het när jag spelade.

Förutom Hallenius så var även Darijan Bojanic utanför matchtruppen, utan att vara skadad eller avstängd. 

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-18 kl 07:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER