Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

"Henke" tacksam för fansens stöd: "Det betyder allt"

Foto: SCANPIX

Helsingborg har haft ett publiksnitt på blygsamma 7 377 åskådare per match i årets allsvenska. Men i kvalet sluter fansen upp - runt 1 600 fans tar plats på en fullsmockad bortasektion.
- Extremt viktigt för alla inblandade att känna stödet från läktaren, säger tränaren Henrik Larsson till HIF-TV.

Helsingborgs IF har varit under press under en lång tid efter en kräftgång i allsvenskan. Nu väntar Halmstad i kval för att klara sig kvar i den högsta serien. Då trycker tränaren Henrik Larsson på vikten av att vara alerta från minut ett, och vara beredda på en tuff match.

- Att den är viktig det vi alla om. Och jag har sagt det i lite intervjuer innan; det absolut viktigaste för vår egen del är att vi är med från början. Så fort domaren sätter pipan till mun så måste vi vara med. Beredda på att ta fajten. Och våga, det är det det kommer att handla om. Sen att våga på rätt sätt, säger "Henke" till HIF-TV.

Larsson menar att stundens allvar märks i klubbens lokaler, och bland folket på stan. Under säsongen har det funnits en hel del kritik bland fansen på Olympia, som vid upprepade tillfällen ropat efter "Henkes" avgång. Publiksnittet på arenan har fortsatt trenden nedåt, och den här säsongen slutade det på blygsamma 7 377 åskådare per match.

Men till kvalet sluter HIF-supportrarna samman bakom sitt lag. Tidigt samlade fansen ihop sig för att se till att ge bästa möjliga stöd åt laget i Halmstad under torsdagen, och bortasektionen sålde snabbt slut. Runt 1 600 fans kommer att ta plats på bortastå, plus ett hundratal till på sittplatssektionerna.

- Extremt viktigt för alla inblandade att känna stödet från läktaren och det positiva som har varit, framförallt den senaste tiden. Det betyder allt egentligen. För det gör att spelarna får den här extra energin att orka när man kanske är slut. Att våga där man kanske normalt sätt inte vågar. Så det är extremt viktigt att vi hör dem där uppe i morgon (läs i dag), säger Henrik Larsson.

Det allsvenska kvalet mellan Halmstad och Helsingborg ser du i TV12 torsdag 18.30.

Publicerad 2016-11-17 kl 06:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER