"Henke" tillbaka i ny HIF-förlust

Henrik Larsson och Marcus Lantz spelade andra halvlek på Örjans vall men det hjälpte inte.
Halmstad vann med 2-1 (1-0).

Helsingborg avslutade första halvlek med ett ribbskott och började den andra med att hamna i underläge med två mål.

Det var väl inte det scenariot som tränaren Bosse Nilsson tänkt sig...
... när han bytte in Henrik Larsson och Marcus Lantz direkt efter pausen.

Båda är tillbaka efter två månaders skaderehabilitering. De gjorde comeback sista halvtimmen i cupsemiförlusten i torsdags mot Göteborg.

HIF-tränarens tanke på lördagen var säkert en snabb kvittering av Michael Görlitz 1-0, ett mål som HBK fixade i den 29:e minuten. På ett skott från femton meter där tysken fick massor av yta och tid att ställa in siktet.

Redan efter sju minuter var HIF illa ut. Marcus Olsson var i målgården, men han siktade inte, HIF-målvakten Pär Hansson reflexräddade. Han blev senare skadad och ersattes av Daniel Andersson

Anselmo satte 2-0 i den 49:e minuten. Bortalaget fick kontakt när Marcus Lantz reducerade till 1-2 på ett jätteskott.

Daniel Andersson som inte spelat en enda allsvenska match i år, fick jobba. Och visade gammal god klass när han klarade Anselmos friläge och ett tredje Halmstadsmål.