Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Henke” tillbaka i träning: ”Det har gått extremt bra”

I augusti drabbades Henrik Larsson av en fraktur på knäskålen och säsongen såg ut att vara riskerad, men nu är anfallsveteranen på väg tillbaka.
- Han har börjat löpträna, säger HIF:s assisterande tränare Per-Ola Ljung till fotbollskanalen.se.

Det var i HIF:s match mot Sarajevo i kvalet till Uefacupen som Henrik Larsson fick två smällar på knäet och tvingades byta. Efter den efterföljande undersökningen konstaterades det att ”Henke” hade en fraktur på knäskålen och att han skulle tvingas till vila.

En vila som kunde bli lång och som skulle hålla honom borta från spel resten av säsongen. Det spekulerades även i att han skulle sluta med fotbollen helt.
Men Henrik Larsson har gjort rekordsnabba återhämtningar efter skador förr och nu ser ha ut att vara på väg att göra det igen.

37-årige Larsson är nu tillbaka i träning och en comeback på planen ser numera ut som en realitet.
- Ja, han har börjat löpträna. Hans rehabilitering har gått extremt bra, han har ett fantastiskt läkkött, säger Per-Ola Ljung, assisterande tränare i Helsingborgs IF.

I Helsingborg finns det förhoppningar att Larsson skulle kunna vara tillbaka i laget redan till matchen mot BP efter landslagsuppehållet, men det vill Per-Ola Ljung inte spekulera i.

- Vi vill inte prata om datum. Det får ta den tid det tar. Vi fokuserar på här och nu och tittar mindre i kristallkulan, säger Ljung.

Men han skulle kunna komma tillbaka i spel under hösten?
-
Ja, fortsätter det som det har gjort så skulle vi kunna få stor användning för honom under säsongsavslutningen. Men det förutsätter att det inte kommer några bakslag. Och det vet man aldrig det är därför vi inte vill prata om exakt när han ska komma tillbaka.

Publicerad 2009-09-03 kl 15:17
Annons
Annons
Annons