POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Henriksson nära comeback - efter tio månader: "Hade kunnat spela i dag"

Jonas Henriksson är nära comeback. Efter tio månader hade han kunnat spela mot Djurgården i kväll om han blivit uttagen:
- Jag har tagit stora steg de senaste 1-2 veckorna, säger han.

Häcken kryllar av spännande namn och nu är ännu ett på gång in. 36-årige Jonas Henriksson tror på comeback i guldspurten och med det ännu en guldjoker för den allsvenska sensationen.

Efter både höft och magoperationer som stoppat honom i tio månader så har nu den senaste månaden gett som en islossning. Att träna och spela på sprutor som förra säsongen har han lagt bakom sig.

Jonas Henriksson spelade dessutom i en U21-match tidigare i veckan och klarade sig utan att det slog tillbaka.

- Ja, det känns bra. Jag är nära och jag vill vara med och konkurrera igen, även om jag har lite kvar. Jag tränar för fullt och mest får jag inga reaktioner men det händer ändå fortfarande i bland, säger han till FotbollDirekt.se.

- Jag hoppas på comeback i sista matcherna. Jag har ju åtta matcher på mig så vi får se hur snabbt jag kan komma i form.

Men 300 dagar utan fotboll har satt sina spår. Mer än en gång har han haft svårt att acceptera att han har drabbats som han har gjort. Han har svårt att föreställa sig något så mycket jävligare än allt han har gått igenom:
- Det är helt klart min tyngsta period i karriären. Det har varit många tunga träningar där jag bara fått lära mig att acceptera att det är många tunga träningar som det har handlat om för att jag ska kunna komma tillbaka.

Och nu kan du från ingenstans, känns det som, gå in och bli en guldjoker...

- Absolut. Visst kan det bli så...är jag bara tillräckligt bra så blir jag uttagen och jag vet vad jag kan bidra med. Men jag är långt i från ensam. Det finns många guldjokrar i det här laget.

Du hade kunnat spela mot Djurgården i kväll?

- Som det känns så hade jag kunnat om jag hade blivit uttagen. Men jag är ännu helt enkelt inte tillräckligt bra.

Publicerad 2012-09-21 kl 13:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå