Het anfallsduo fixade ny Gefle-seger

Med ett mål var fixade Hasse Berggren och Amadou Jawo en ny seger åt Gefle. Mot BP hemma satt segern långt inne. Men den vassa duon klev fram och avgjorde på nytt.

Gefles anfall med 36-årige Berggren och 24-årige Jawo har visat sig vara väldigt starkt. I matchen mot Brommapojkarna gjorde det ett varsitt mål och fixade Gefles tredje vinst för i år.

- Riktigt skönt med en seger med tanke på vilka skitmål vi släpper in, säger Jawo till PPV.

Redan efter fyra minuter satte Jon Persson 1-0 på straff efter att storebror Omar Jawo gjort ner Philip Haglund. Men Yussif Chibsah kvitterade för gästrikarna drygt tio minuter senare. Hasse Berggren gav också Gefle ledningen innan halvtid. Men ett missförstånd i Gefles försvar släppte in BP i matchen igen. Philip Haglund tryckte in kvitteringen i den 57:e minuten. Men även Gefles andra guldklimp i anfallet skulle presentera sig i målprotokollet. Efter ett väggspel med Jonas Lantto sköt Amadou Jawo in avgörande 3-2.

– Vi har gjort några sådana där mål under säsongen, med one touch. Det är kul att det funkar, säger matchhjälten.

Anfallsduon Berggren/Jawo har nu gjort sju mål tillsammans – av Gefles totala nio mål.