POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Heta rankingen - här är bästa anfallsparet

Allsvenskans hetaste anfallspar finns i Skåne - Agon Mehmeti/Daniel Larsson och Alexander Gerndt/Erik Sundin. Men vilkea är egentligen bäst? En av Sveriges främsta fotbollsexperter har fällt domen.

- Vi har två anfallspar som sticker ut i allsvenskan, säger Radiosportens expert Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

- Gerndt/Sundin och Mehmeti/Larsson står över de andra. Elm/Lasse Nilsson kan komma ikapp på sikt, men de behöver mer tid tillsammans. Bangura/Bangura likaså.

Radiosportens expertkommentator Ralf Edström får fundera både en och två gånger när han ska utse allsvenskans vassaste forwardspar. Det blev en hård kamp, men till sist kom Edström fram till en vinnarduo. Vilka det är ser ni här nedan:

Framtidspotential: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:

- Gerndt är ju den som garanterat går utomlands, medan Sundin inte lär försvinna någonstans. I Malmö kan båda försvinna fortare än vi anar. Med den utveckling Mehmeti har haft så borde det hända någonting ganska snart. Om Gerndt är den bäste av de fyra så tycker jag att Mehmeti är den mest lovande. Sammanlagt fördel Malmö, med tanke på att Sundin är lite till åren.

Målskytte: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:
- Gerndt går inte att komma från, så många mål han gjorde i fjol. Det är jämnare fördelat mellan Larsson och Mehmeti. Men Sundin var väl i närheten av bägge MFF-anfallarnas siffror i fjol också. Fördel Helsingborg.

Samarbete: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:
- Mehmeti och Larsson har haft mer tid att spela ihop sig, Sundin/Gerndt har ju relativt nyligen parats ihop. Det är två lite olika anfallspar, där MFF har mer en uttalad target och en djupledsspelare, medan bägge anfallarna i Helsingborg löper mycket. Det är jämnt, men liten fördel Malmö, just för att de har hunnit lära känna varann bättre.

Betydelse för laget: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:
- Det känns som att Helsingborgarna betyder mer. Man får ju slänga in Rasmus Jönsson där också, men tar du bort Gerndt, Sundin och Jönsson så är det rätt svårt att se vem som ska göra målen i Helsingborg. I Malmö har du ju mittfältare som kan avlasta, Wilton, Hamad och Molins till exempel. Fördel Helsingborg.

Form: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:
- Malmö-anfallarna känns klart hetare med två mål var på två matcher. Medan Sundin redan har hittat formen så letar Gerndt fortfarande efter den. Man såg inte mycket av honom mot Elfsborg, det var klart underkänt. Fördel Malmö.

Totalt: Mehmeti/Larsson - Gerndt/Sundin

Ralf Edströms kommentar:
- Jag håller Malmö-anfallarna högre, åtminstone just nu. Men det är stenhårt. Skulle jag sätta betyg på en femgradig skala blir det 5-4 till MFF.

Publicerad 2011-04-16 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå