POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF-aktuelle Hansen om sin jättesuccé

Han har gjort Öster till en segermaskin och är nu högaktuell för Helsingborg. Här berättar landets kanske mest spännande tränarnamn, Roar Hansen, om sin jättesuccé:
- Att det skulle gå så här bra - det hade varit en korkad dröm att ha, säger Hansen till FotbollDirekt.se.

I tisdags kunde FotbollDirekt avslöja att Roar Hansen är högaktuell för Helsingborg och enligt uppgifter muntligen överens om att ta över mästarklubben efter den här säsongen.
Roar Hansen, som fortfarande bor bara en halvtimme från Helsingborg och pendlar till jobbet i Växjö, vill inte kommentera uppgifterna. Desto enklare då för den ödmjuke skåningen då att prata om säsongen med Öster som slutgiltigt gjort honom till ett av våra mest spännande tränarnamn.

Men succén som han nu sitter mitt uppe i är verkligen ingenting han tagit för givet. Efter 18 år som fabriksarbetare njuter han lika mycket av att att bara kunna vara tränare på heltid, och uppmärksamheten kring hans namn känns främmande. Då skruvar han på sätt och vis på sig när nu rubrikerna snabbt blir allt större kring hans person.

Kunde du drömma om det här när du tog över Öster? 

- Nej, så HÄR bra… nej det får jag väl säga. Det hade varit en korkad dröm att ha (skratt), säger han till FotbollDirekt.se.

Hur är det med uppmärksamheten kring ditt namn… framgångarna med Ängelholm och Öster har gjort dig till ett av landets mest uppmärksammade, spännande tränarnamn. Hur känns det?

- En del av mig blir ju lite blyg. Så är det. Men det är väl bara att erkänna att jag också har ett ego. Klart jag har…nej, men det är ju kul med uppskattning och det är klart att jag fått och får mycket uppskattning för den här säsongen.

- Men mest är jag nog dubbel inför den här uppmärksamheten, därför att jag ju verkligen bara är en enkel kille, säger han till FD och fortsätter:

- Men är klart att jag är oerhört glad att få uppleva de här framgångarna med Öster, liksom att jag fått bidra till att etablera en ny elitklubb i Ängelholm. Det jag fick uppleva där; det känns i hjärtat. Det är stor stolthet över vad jag fick bidra med där såhär i efterhand.

Hansen är 46 år fyllda, och med 23-årig tränarkarriär bakom sig är det först nu han breakat på allvar. Men att han fått ta sig en lång väg för att på allvar göra sig ett namn och bli aktuell för en av Sveriges största klubbar, det känner han ändå inte.

- Visst, jag är 46 år, och jag kanske inte varit känd så länge. Men faktum är att jag inledde min tränarkarriär redan när jag varit 23 år. Och på elitnivå ända sedan jag blev assisterande i Landskrona 2004. Så jag känner mig ändå ganska rutinerad.

 

Publicerad 2012-09-27 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå