Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF avskriver Larsson: "Tror inte det är möjligt längre"

Helsingborg ger upp Peter Larsson. Relationen med FC Köpenhamn är bottenfryst och ingen lösning är i sikte: "Grundproblemet är FCK".

- Vi tror inte att en affär är möjlig längre. Grundproblemet är FCK och deras ovilja att  släppa ifrån sig spelare som inte får spela, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Peter Larsson har det fortsatt tufft i FC Köpenhamn och hans agent har uppmanat FCK att låna ut Larsson i januari. Helsingborg vill ha Larsson tillbaka, men ett uttalande från managern Conny Karlsson om mittbackens ryggproblem i HD nyligen har fått honom att reagera.

- Det är ett år sedan jag hade problem med ryggen. Sedan har jag inte missat en träning eller en match, så jag förstår inte varför de säger det här. Min agent har snackat med dem, säger Larsson till danska Tipsbladet.

Nu gör HIF klart - de är osams med FCK och inte Larsson. "Rygg-tjafset" har inte på något sätt försämrat mästarklubbens möjligheter att få tillbaka mittbacken.  

- Det här är en storm i ett vattenglas. Det stämmer att vi pratat med hans agent om det hela, men det var ingen stor grej. Peter var ju här på vår guldfest och jag känner inte att han är arg på någon i HIF, tvärtom.

Men möjligheterna för en Larsson-comeback i HIF är ändå små, och det beror helt och hållet på FCK, menar klubbdirektören.

- Grundproblemet är FCK och deras ovilja att släppa ifrån sig spelare som inte får spela. Vi tror inte att en affär är möjlig längre, helt enkelt därför att vi inte kommer överens med FCK om det ekonomiska.

Tidigare har HIF sett mer positivt på möjligheterna att få loss Larsson, trots den sargade relationen med den danska huvudstadsklubben.
Paul Myllenberg medger att chanserna är minimala, men fortfarande finns en strimma hopp där.

- Alltså, vi vill ju ha honom, det är en fantastiskt bra fotbollsspelare. Men det är inget vi jobbar med dagligen, det kan jag inte säga. Det ser inte möjligt ut just nu, men förutsättningarna kanske kan förändras och vi har ju ett transferfönster i Sverige till mars ut.

Publicerad 2011-11-11 kl 13:14
Annons
Annons
Annons