Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF-basen: "Vi har en bruttolista"

Foto: SCANPIX/hif.se

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett beslut som har vuxit fram.
Så beskriver ordförande Sten-Åke Tjärnlund valet att låta Henrik Larsson lämna Helsingborg.
- Det här har varit helt odramatiskt, säger han.

Henrik Larsson har gjort sitt i Helsingborg. Efter degraderingen från allsvenskan till superettan har beslutet fattats gemensamt av Larsson och styrelsen, skriver klubben på sin hemsida.

- Vi kommer sannolikt inte ha en fotbollsmanager igen utan vi måste hitta ett annat sätt. Ska vi rekrytera en A-lagstränare måste vi veta vilka förutsättningar den personen har, annars tror jag ingen kommer säga ja till jobbet, säger ordförande Sten-Åke Tjärnlund till TT.

- Vi har speluppehåll från mitten av nästa vecka fram till januari. Under den perioden måste vi lösa det här.

Gerhardsson?

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kan det mycket väl bli Peter Gerhardsson, Häckens förre tränare, som tar över efter Larsson. Den tidigare Häcken-tränaren är högst upp på HIF:s lista över potentiella efterträdare.

- Inom en vecka får ni besked om vad jag ska göra. Jag vill inte säga något, det blir för mycket spekulationer bara, säger Gerhardsson till HD.

Sten-Åke Tjärnlund är inte heller särskilt sugen på att prata om specifika namn.

- Vi har en bruttolista. Den bygger inte på någon kontakt med agenter utan det är personer som vi tycker är bra människor. Vad det blir av listan i förlängningen vet vi inte, säger han.

Henrik Larsson var manager och chefstränare för Helsingborg i två år och hade ett år kvar på kontraktet. Det var dock inget svårt beslut att avsluta samarbetet i förtid, enligt Tjärnlund. När styrelsen pratade om de ekonomiska ramarna för den kommande säsongen i superettan kom de nämligen in på tränarfrågan, och därifrån var det inget stort steg att ta.

"Han tar ansvar"

- Det var en naturlig del i diskussionen. Han tar ansvar. Han ser sig själv som en del i det här. Men vi alla är så klart delaktiga och ansvariga. Vi i styrelsen har ju gett honom de ekonomiska ramar som han har fått förhålla sig till, säger Tjärnlund.

- Vad det gäller struktur och ekonomi har han gjort ett kanonjobb. Ungdomsfotbollen fungerar och vi får fram talanger. Han har fått ordning på ekonomin för A-laget men resultatmässigt har han misslyckats. Det ser alla, det är inget kontroversiellt i det.

Se höjdpunkterna från den avgörande kvalmatchen mot HBK som gjorde att HIF åker ur allsvenskan i spelare ovan.

Publicerad 2016-11-24 kl 08:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER