Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF: Cupen kortaste vägen till Europa

Helsingborg tar emot Göteborg i semifinal i Svenska cupen i kväll och det är full satsning som gäller.
- Vi har hela tiden prioriterat cupen och även om vi inte gett upp hoppet i Allsvenskan så är cupen kortaste vägen till Europa nästa säsong, säger Bosse Nilsson.

Hemmalaget har inte gått bra den senaste tiden men nu hoppas man på vändning i cupen när både Henke Larsson och Markus Lantz är tillbaka i truppen.

- Det är hårt arbete som gäller. Nu är det en cupmatch så det blir en annan karaktär på matchen än en vanlig allsvensk match. Man måste göra mål för att gå vidare, säger Bossen Nilsson i ett pressmeddelande.

De tre senaste hemmamatcherna har slutat med 0-1-förluster men HIF-tränaren säger sig ändå vara nöjd med sitt lag.

- Med tanke på alla skador och avstängningar vi haft har vi klarat det ganska bra ändå. Det är bara uddamålsförluster och oavgjort. Vi har släppt in fem mål på de fem senaste allsvenska matcherna varav två har godkänts fast det varit tydlig offside. Bara tre insläppta egentligen, så försvarsmässigt har det sett bra ut får man säga, säger Bosse.

Självklart är han nöjd med att få tillbaka sina tunga spelare.

- Det är klart att det känns bra nu när vi får tillbaka några spelare som kan tillföra rutin och trygghet. Det märks på träningarna när vi har fullt manskap, det blir bättre tempo och vi får gå tillbaka till Sydafrikalägret för att hitta en liknande situation där hela truppen är igång.

- Vi får se hur det är med Larsson, han är uttagen till matchen. Men vi gör en sista koll imorgon och det medicinska teamet får det sista ordet. Lantz tror jag mer på i så fall och Rasmus gjorde ett inhopp senaste mot BP, så han är redan igång, säger Bosse.

Publicerad 2009-09-16 kl 14:49
Annons
Annons
Annons