POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF: "Då lever vi på det elfte kattlivet och den har nio"

Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF backade med 10,4 miljoner kronor under 2018.
Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Pratar vi förtroende från alla runt klubben så lever vi på det elfte kattlivet och den har nio, säger klubbdirektören Joel Sandborg till HD.

I december förra året flaggade Helsingborgs IF:s ordförande Krister Azelius för att klubben gick mot ett minusresultat på 13 miljoner kronor för 2018. HIF har sedan jobbat hårt för att kunna visa upp ett positivt eget kapital vid årsskiftet - och det lyckades man med.

Nu rapporterar Helsingborgs Dagblad att HIF till slut gick back med 10,4 miljoner under 2018 och att klubbens eget kapital landade på en miljon. Det tack vare efterställda lån på 3,7 miljoner kronor och en uppskjuten skattefordran på 1,3 miljoner, skriver HD.

Tidningen förklarar att det som aktiebolag är möjligt att ta upp en positiv skatteeffekt genom vad som kallas för ett underskottsavdrag. De skattepengarna måste sedan betalas in vid ett senare tillfälle.

- Det var en teknisk grej vi var tvungna att göra för att få ett positivt eget kapital. Inget önskegöra, men fullt möjligt, säger HIF:s administrative chef Robin Lundgren till HD.

På frågan om var klubben hamnar om man gör ett liknande år igen framöver svarar klubbdirektören Joel Sandborg:

- Pratar vi förtroende från alla runt klubben så lever vi på det elfte kattlivet och den har nio. Det är oerhört viktig att vara tydlig. Vi tar inte risker som riskerar klubben. Vi går inte in och säger ”nu ska vi upp topp sex” eller så. Det finns bara en enda agenda och det är att överleva, och vara med i allsvenskan 2020.

Publicerad 2019-02-28 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå