Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF: "Det här är Lièges svaga punkt"

Förlust i Belgien med 0-1. Men HIF tror sig genom videoanalyser kunna nå Europa Leagues gruppspel.
– Vi har hittat Standard Lièges svaga punkt, säger Erik Sundin.

Helsingborg förlorade i Belgien mot Standard Liège i förra veckan. Men drömmen om att nå Europa Leagues gruppspel lever i allra högsta grad.
Underläget är inte större än 0-1 och den allsvenska serieledaren har stora förhoppningar om att vända på steken på Olympia i morgon kväll.

– Det första mötet kändes ändå relativt bra. I stort sätt tycker jag att vi gör en bra match och de lyckas inte skapa särskilt mycket på oss, men är farliga på fasta situationer. Det är synd att de fick ett mål på det sättet, säger veterananfallaren Erik Sundin till FotbollDirekt.se.

– Vi hoppas kunna föra matchen mer än sist nu på vår hemmabana. De hade ju publiken med sig sist och nu är det vi som ska ta tag i det.

Med hjälp av nogranna videoanalyser tror sig HIF ha hittat hittat belgarnas svaga punkt inför returen.

– Vi har kollat på videos från det första mötet. De spelar väldigt mycket man-man och kan släppa stora ytor. När deras mittfältare tappar på mitten så öppnar det upp sig. Sedan hoppas vi kunna hota mer i djupledsspelet än vad vi gjorde senast.

Hur är deras backar att möta?

– Jag kände mig pigg och fräsch senast och hade ett halvläge. Deras backar är tuffa, absolut tuffare än vad de är i allsvenskan. De kliver på hårdare i ryggen, säger Sundin.

Publicerad 2011-08-24 kl 13:07
Annons
Annons
Annons