Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF fick avslag från förbundet - Karlsson måste gå utbildning

Svenska Fotbollförbundet har avslagit HIFs ansökan om validering av Conny Karlssons tränarmeriter. Det innebär att Conny Karlsson måste gå tränarutbildningen från början.

I förra veckan kunde fotbollskanalen.se avslöja att HIF:s nytillträdde manager och tränare Conny Karlsson saknade den utbildning som krävs för att få träna laget i Europa, och från och med säsongen 2011 träna laget i allsvenskan.

Efter avslöjandet ansökte Helsingborg hos Svenska Fotbollförbundet om validering av Conny Karlssons tränarmeriter - något som skulle innebära att Karlssons meriter skulle göra att han fick tillgodoräkna sig steg två i tränarutbildningen, och kunna gå direkt till den avancerade nivån.
- Det syftade till att Conny Karlsson skulle kunna gå direkt till advanced-nivån, säger klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se

Men, på torsdagseftermiddagen fick Helsingborg besked om att förbundet avslagit deras begäran om validering.
- Förbundsstyrelsen har avslagit den. Det finns en konvetion i Uefa om utbildningar och den godtar inte sådana här valideringar. Så det är väl egentligen inget konstigt med det, säger Myllenberg.

Vad innebär detta konkret för HIF och Conny Karlsson?
- Jag kan inte säga exakt vad som kommer att hända, men jag gissar att Conny får gå stegen i den ordning som förbundet kräver.

Kan det bli aktuellt att avbryta samarbetet med Conny Karlsson?
- Det är en fråga som styrelsen äger, det är de som rektyterat managern och det är de som bestämmer vad gäller att anställa och avskeda manager och klubbdirektör.

Följderna av avslaget är att Conny Karlsson måste gå två utbildningssteg Basic och Advanced - samt ha minst påbörjat Pro-steget om han ska kunna leda HIF i Europa, eller från och med 2011 coacha HIF i allsvenskan.

Publicerad 2009-12-17 kl 15:13
Annons
Annons
Annons