POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF-förvärvet: ”Jag springer 100 m på elva sekunder”

David Accam jämförs redan med Usain Bolt - HIF:s superfynd har med sitt fjäderlätta steg fått den allsvenska publiken att häpna:
– Den ende jag kan jämföra med är Usain Bolt men jag har inte tränat honom, säger Åge Hareide.

Helsingborg tar emot Sundsvall i dag och det mesta talar för att David Accam startar tillsammans med Nikola Djurdjic för HIF. I toppmötet mot AIK förra helgen låg duon bakom HIF:s ledningsmål när Djurdjic nickade fram Accam och tränare Åge Hareide myser över ghananens framfart – 14 matcher för Östersund i division 1 är allt han har bakom sig av seniorspel innan HIF.

– Den ende jag kan jämföra med är Usain Bolt men jag har inte tränat honom. Han skulle väl träna med United men han kanske kan komma hit och träna med HIF så har vi två stycken. Då blir det folk på läktarna, säger Hareide till Alltid Fullsatt.

– Det är en spännande spelare. Han är oskolad på den här nivån, men har en fantastisk speed, bra skott och öga för chanser. Han kan vara jätteviktig som kontringsspelare om det så är allsvenskan eller Europa League och speciellt på bortaplan.

Snabbheten ja. Många har häpnat över Accams steg och kanske har man undrat vad han gör på 100 meter.

– Det var hemma i Ghana. Jag sprang på runt elva sekunder berättar Accam.

21-åringen blir glad över Åge Hareides beröm men vill också gärna nyansera bilden av sig själv som spelare.

– Det är kul att höra, men jag är inte bara snabb. Jag är en lagspelare och målgörare och kan förändra matcher. Det är kul att han tror på mig och något som ger mig självförtroende.

HIF följer upp Gif Sundsvall med Europa League och Levante borta nästa vecka. Accam känner sig mer än redo och att det är ”nu eller aldrig” både för egen del och för lagets.

– Det är alla fotbollsspelares dröm att spela på den nivån. Du måste ta chansen för du vet inte om den komer igen. Det är ett bra sätt att visa världen vad jag kan men också att hjälpa laget.

Publicerad 2012-09-15 kl 09:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå