Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF-huliganer identifierade - men alla kommer inte kunna dömas: "Ganska besvärligt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

19 personer har identifierats av polisen efter skandalscenerna på Olympia. Men flera kommer inte att kunna dömas för brotten.
- Det kan bli ganska besvärligt att bevisa exakt vad var och en har gjort, säger förundersökningsledaren Matz Härle till SVT Sport.

Det var efter Helsingborgs kvalfiasko mot Halmstad på Olympia som riktiga skandalscener utspelade sig när ett tjugotal personer från HIF-klacken tog sig in på planen och några gick till attack mot Jordan Larsson.

Helsingborg har redan delat ut maxstraffet fem års avstängning till sju av personerna, och har som avsikt att dela ut samma straff till övriga som nu identifierats.

- Vi kommer från klubbens sida att stänga av dessa 19 personer så snart det är möjligt rent formellt, säger Helsingborgs klubbdirektör Mats-Ola Schulze till klubbens hemsida.

Polisens utredning pågår fortfarande, och det är alltså 19 personer som har identifierats. Men långt ifrån alla kommer att lagföras för brotten.

- Vi kommer tyvärr inte att nå lika långt sett till antalet. Det var runt 20-25 personer inne på plan. Det kan bli ganska besvärligt att bevisa exakt vad var och en har gjort, säger förundersökningsledaren Matz Härle till SVT Sport.

- Man får vara klar över att det här är två spår. HIF har sitt ansvar och har tagit det vad gäller arrangörsavstängning och polisen ansvarar för brotten som begicks.

Publicerad 2016-12-18 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons