Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF: "I kväll har vi inte råd med slarv"

Playoff till Europa Leagues gruppspel – storlaget Standard Liège är motståndet. Då har HIF inte råd med misstag.
– Om vi slarvar defensivt straffar det oss mer än vad det gör i allsvenskan, säger Per-Ola Ljung.

Malmö FF hade inte lyckan på sin sida i playoff-spelet till Champions Leagues gruppspel då man i går förlorade med 1-4 borta mot Dinamo Zagreb.
I kväll är det rivalen Helsingborgs tur att visa upp sig mot ett europeiskt storlag. Belgiska Standard Liège väntar på bortaplan i den sista kvalrundan till Europa Leagues gruppspel.

– Vi är ganska bra pålästa. De är precis i inledningen av sin säsong så det finns inte jättemycket material att gå på, men det som finns har vi. Vi har sett de live två gånger och även på dvd, säger HIF:s assisterande tränare Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

I den förra rundan – mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv – hamnade Helsingborg i underläge på bortaplan (0-1). För att sedan vinna med 3-0 hemma på Olympia.
Trots att det nu dessutom handlar om ett större och bättre lag finns inget extra defensivt tänk i skåningarnas huvuden.

– Nej, vi spelar likadant som vi gör hemma. Det handlar möjligtvis om några taktiska dispositioner. Det är HIF:s melodi att ha bollen och styra spelet, det ska vi göra.

Per-Ola Ljung underskattar dock inte belgarnas kvaliteter.

– Vi vet att om vi slarvar defensivt så straffar det oss mer än vad det gör i allsvenskan, eftersom att Standard Liege har många väldigt individuellt skickliga spelare. Så vi trycker på en ökad medvetenhet om att minimera misstagen.

Vad är drömresultatet i kväll?

– Oavsett om kvällens resultat blir positivt eller negativt gäller det att stå stadigt och veta om att det är två matcher. Av den erfarenheten vi har i Europa-spel tycker jag ändå att det är positivt att börja på bortaplan. Det kan ofta bli ett moment i den första matchen där lagen känner på varandra och det är en avvaktande period. Det är skönt att ha det borta och sedan kunna trycka på gasen på hemmaplan där man vet vad man har att gå på, avslutar Per-Ola Ljung.

Publicerad 2011-08-18 kl 12:42
Annons
Annons
Annons