Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

HIF i samarbete med holländsk klubb

Feyenoord och Helsingborg har gjort många spelaraffärer med varandra. Nu vill holländarna fördjupa samarbetet. Storklubben vill använda HIF som ett utvecklingslag.

- Ska man ha ett samarbete så ska det vara på rätt nivå där båda klubbarna vinner på det. Det tycker jag att vi har med Feyenoord, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad efter att den holländska klubben föreslagit utökat samarbete.

Helsingborg har Feyenoord att tacka för mycket. Framförallt var det därifrån HIF fick sin skyttekung Alvaro Santos, men även spelare som Thando Mngomeni och Adama Tamboura har slussats in från den holländska klubben.
Henrik Larsson gick i motsatt riktning när han lämnade Sverige. Den gångna veckan var Feyenoords U19-lag i Helsingborg och tränade.

Klubbarna är överens om ett djupare samarbete. Nu gäller det inte bara spelaraffärer längre.
- Det handlar egentligen om allt. Tränare, utbildning, scouting och spelare.

Helsingborg får möjligheten att fungera som ett "utvecklingslag" för Feyenoord. Men att Helsingborg skulle dammsugas av holländarna när talangerna blivit tillräckligt bra, tror Jesper Jansson inte.
- Snarare tvärtom. Finns det ett avtal och en verksamhet båda klubbarna tror på finns det ingen anledning att sticka i väg tidigare. Det är bättre att utvecklas i vår miljö och sedan ta ett lagom stort steg ut.

Publicerad 2008-08-11 kl 11:43
Annons
Annons
Annons