Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF imponerade igen - stormatch av Jönsson

Helsingborg slog till igen i går kväll. Klar seger mot ett Trelleborg som tidigare tagit poäng av svenska mästarna - efter en stormatch av Rasmus Jönsson.

Helsingborg slog till igen i går kväll. Klar seger mot ett Trelleborg som tidigare tagit poäng av svenska mästarna - efter en stormatch av Rasmus Jönsson.

– Han gör en riktigt, riktigt bra match, säger Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg kom tillbaka snabbt efter 0-0-matchen mot Halmstad nyligen. 3-1 mot Trelleborg och HIF ser alltmer ut att kunna gå mot en ny mycket stark säsong.

– Vi skapar riktigt många chanser. Det var roligt att se, fortsätter succémanagern.

Men det var ett HIF i vissa bryderier där Erik Edman saknades och där Joseph Baffo puttades in i en helt ny roll till vänster i försvaret.

– Vi vet att han klarar positionsspelet som högerback och mittback. Det var väl det han hade problem med. Men i de individuella situationerna löser han det mycket bra, säger Conny Karlsson.

Men seger blev det som sagt och Baffo var ett av många bra namn. 3-1 mot fjolårets tabellfemma som tidigare bland mycket annat tagit poäng av svenska mästarna Malmö FF - säger en hel del.

Men Helsingborg hamnade i underläge. Efter en kvart 0-1 efter ett överumplande snabbt inkast så att Magnus Andersson kunde nicka in bollen. Så i 36:e minuten kom 1-1 och vändningen. Alexander Gerndt - igen, frispelad av Rasmus Jönsson.

– Det är en fantastisk passning, berömmer tränare Karlsson efter matchen.

Sekunderna innan halvtid kom sedan 2-1 - och på nytt ett förspel av toppklass av Jönsson. Han dribblade och dribblade inne i TFF:s straffområde och gav till sist Marcus Bergholtz öppet mål. I slutet kom sedan ännu ett mål genom Hannu Patronen.
Helsingborg fick efter matchen lovord av Trelleborgs tränare Alf Westerberg.

– HIF är skickliga i sitt passningsspel och kontrollerar matchen, säger Alf Westerberg.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-03-03 kl 10:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons