POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF inte oroliga över Gerndt-hysteri

Hysterin är just nu enorm kring allsvenska skyttekungen Alexander Gerndt. Men HIF är inte ett dugg oroat för att stjärnanfallaren ska tappa fokus.

- Jag hade varit lite bekymrad om det handlat om någon annan. Men Alexander kommer att fixa det här. Han är jordnära och har sån distans till allt han gör. Han har familj och barn och ganska mycket livserfarenhet trots att han är ganska ung, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Helsingborg kommer inte att bygga ett skyddande skal runt Gerndt av rädsla för att denne ska tappa fokus på fotbollen.
- Vi har en informationsansvarig som jobbar med honom men som jag känner Alexander kommer han att hantera det här galant. Han visade ju det rätt bra på fotbollsgalan också, säger Myllenberg med glimten i ögat.

Men finns det någon risk att det kan bli FÖR mycket tjat kring flytt till någon annan klubb eller att han ska vara med i alla möjliga sponsorsammanhang?
- Nej inte som det känns just nu. När det gäller klubbens del kan vi hantera det. Och han har själv stor integritet att kunna välja.

Helsingborg har rutin sedan tidigare kring hantering av spelare där det funnits mycket snack runtomkring - inte minst Henrik Larsson.
- Vi har lyckats hantera balansera intervjuer och sponsoruppdrag på en bra sätt tidigare när det gällde Henrik Larsson. Det tror jag vi ska klara av här också. För Gerndt och för oss är uppmärksamheten mest av allt positiv.

- Vi har som sagt rätt stor erfarenhet på den här punkten. Vi jobbar med lagutveckling och individutveckling och har en informationsansvarig. Han har fått jobba en hel del kring Alexander.

Myllenberg säger sig vara imponerad av hur Gerndt hanterat situationen så här långt. Med flytt från Gefle och all uppmärksamhet det förde med sig - i synnerhet som han fortsatte att leverera på hög nivå tämligen omgående i sin ny klubb.
- Han fixade all uppståndelse kring flytten hit. Han är mentalt stark och klarade av det. Han lever verkligen i nuet, så han är mycket speciell på det sättet. Speciell på ett bra sätt.

Publicerad 2011-01-21 kl 15:28
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå