POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF kan säkra guldet – Gais vill förstöra

Vinner HIF mot Gais och Malmö mot AIK – då är allsvenskan avgjord. Men skåningarna vill inte ta ut något i förskott.
– Gais har inga större svagheter, det blir tufft, säger Christoffer Andersson.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää – Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Calum Angus, Kenneth Gustafsson – Erik Johansson, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson, Mervan Celik – Wanderson, Eric Bassombeng.

Skador/avstängningar: Richard Spong, Johan Pettersson (s).

Håll ögonen på: Wanderson do Carmo. Tillbaka i spel och Helsingborg vet nog att de har en av allsvenskans allra bästa spelare när han är på spelhumör att göra med.

Gais-citat:

– På hemmaplan är vi starka. Vi har spelat bra mot HIF de senaste åren och vi gjorde en jättebra match där nere i somras. Jag tror att vi kan ta dem, säger mittfältaren Markus Gustafsson till Sport-Expressen.

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson – Erik Wahlstedt, Joseph Baffo, Markus Holgersson, Erlend Hanstveit – Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Christoffer Andersson – Erik Sundin, Thomas Sörum.

Skador/avstängningar: Hannu Patronen, Johan Eiswohld (s).

Han är formstarkast: Erik Sundin. Målade senast mot Elfsborg, om än med lite tur. Borde verkligen ha gjort fler mål, men sumpade mycket. Har ändå blivit viktig för HIF efter att laget tappat både Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson. En rutinerad herre som kan hålla nerverna i styr är dessutom ingenting som ska underskattas i det guldläge laget är.

Helsingborg-citat:

– Vi vet att det är en tuff match. Vi gjorde en helt okej insats senast mot Elfsborg (2-3), men vi brukar inte släppa in så mycket mål. Det måste vi skärpa till. Det ska bli kul och spännande att spela i Göteborg, säger Christoffer Andersson till FotbollDirekt.se.

– De (Gais) har inga större svagheter. De är stabila och har en bra offensiv. De har (Reuben) Ayarna eller vad han heter där på mitten som i sina bästa stunder är en riktigt bra mittfältare. Men självklart har alla lag brister och vi får försöka hitta dem.

Publicerad 2011-09-25 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå