POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF kopierar inte MFF:s succédrag

Malmö valde att skola om Daniel Andersson när en lucka uppstod i försvaret. Men HIF tänker inte välja samma succélösning.
- Vi ska hitta en etablerad mittback.

- Det ligger långt bak i processen att vi ska skola om någon. Vi ska ut och titta vad som finns tillgängligt på marknaden i första hand, säger HIF:s manager Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Malmö FF skolade om Daniel Andersson mycket framgångsrikt till mittback och det finns fler exempel på spelare som skolats om med stor framgång. AIK:s tidigare försvarare Gary Sundgren är ett annat exempel. Han värvades som anfallare men blev landslagsman som försvarare.
Men Conny Karlsson ser inte någon sådan lösning i dagsläget i Helsingborg.
- Tanken har funnits där men det känns idag som om det inte finns någon aktuell spelare att skola om.

Så att få se Ardian Gashi, Mattias Lindström eller Rasmus Jönsson ta steget ned som permanent mittback för en någon kopiering av Malmös framgångsrika recept blir inte aktuellt.
- Nej. Förhoppningen är att hitta en etablerad mittback och planen är att denne ska finnas med oss när säsongen börjar. Vi ska inte stressa med det här, utan ta det lugnt och metodiskt och göra det som vi tycker är rätt. Vi har till sista mars på oss, så det får ta den tid det tar, säger den alltid så lugne Karlsson.

Joel Ekstrand är inte hundraprocentigt klar för Udinese men Helsingborg räknar med att affären går igenom och det gör att klubben måste ha en ny mittback.
- Jag ser honom som förlorad ja, säger Karlsson.

Men lediga spelare växer inte på träd numera.
Det är inte som för några säsonger sedan när klubbarna släppte två-tre spelare på varje position mellan säsongerna för att göra plats i truppen.
Nej, idag håller klubbarna hårt i spelarna och skriver långtidskontrakt med spelare för att få rejält betalt för dem vid en övergång.

Samtidigt vill klubbarna som letar spelare helst ha Bosmanspelare som inte kostar något i övergångspengar. Det är en ekvation som gör spelarmarknaden mer än lovligt trög.
HIF känner sig ändå väl förberett inför en spelarrekrytering.
- Det här processen med Joel har pågått en period och när vi märkte att det fanns ett konkret intresse, så började vi titta på vad vi kan göra. Det är klart vi har en lista på tänkbara alternativ, säger Karlsson.

Tidigare AIK-försvararen Markus Jonsson är på väg hem från Grekland. Skulle han kunna vara en aktuell spelare för er?
- Som du förstår vill jag inte diskutera några namn alls. Men planen är absolut att hitta en spelare som är etablerad som mittback och som kan vara med oss när säsongen startar.

Publicerad 2011-01-14 kl 15:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå