Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

HIF-målvakten med glada besked om nackskadan: "Kommer att gå ut på fotbollsplanen ganska snart"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Hansson skadade sig i spelaren ovan.

Pär Hansson landade olyckligt och skadade nacken i september.
Nu närmar sig HIF-målvakten en återkomst på planen.
- Det går åt rätt riktning och det känns väldigt positivt, säger Hansson till HIF:s hemsida.

Det var i mötet med Frej i slutet av september i år som Helsingborgs Pär Hansson landade illa efter en duell i straffområdet. Målvakten landade på huvudet – och nacken fick sig en rejäl törn.

- Jag märkte direkt i landningen att det inte var bra, men det gjorde inte jätteont direkt och jag kunde spela vidare sista minuten. Jag hade sedan lite ont på kvällen, men det var först på måndagen som jag kände att det var något som inte stod rätt till. Vi åkte därför direkt och tittade på vad det handlade om och märkte att saker och ting är skadade, sa Hansson till Fotbollskanalen efter skadan.

HIF gjorde sin första träning för året under måndagen. Då saknades Hansson, men målvakten kommer ändå med positiva besked.

- Det är jättebra. Alla tester som vi har gjort och alla röntgen som vi har gjort har varit väldigt, väldigt bra. Allting läker precis som det ska. Det har läkt, jag är stark i nacken igen för att kunna röra den och kör på ganska bra i gymmet just nu. Det går väldigt mycket åt rätt riktning, sedan måste vi vara lite försiktiga såklart. Muskulatur har försvunnit och måste byggas upp nu, men det känns jättebra, säger veteranen till HIF:s hemsida.

När Hansson kommer att vara tillbaka i speldugligt skick igen är dock fortsatt oklart.

- Jag hade gärna velat vara det i går, men riktigt så är det inte. Det känns jättebra, men vi vet inte exakt. Utan jag kommer att gå ut på fotbollsplanen ganska snart, men köra övningar som kanske inte belastar nacken så mycket. Exakt när jag är tillbaka vet jag inte riktigt. Men det går åt rätt riktning och det känns väldigt positivt.

Publicerad 2019-01-08 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons