POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
3v

HIF om att värva trots ekonomiska problem: "Förstår att det ser konstigt ut"

Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF har berättat att man är i en tuff ekonomisk situation.
Efter det har man nu presenterat ytterligare ett nyförvärv inför den allsvenska premiären.
- Jag förstår att det ser märkligt ut, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Helsingborg har tidigare under våren och sommaren på nytt drabbats av ekonomiska problem, där de bland annat i förra veckan vädjade till staden om hjälp för att klara den ekonomiska situationen, som förvärrats ytterligare på grund av den rådande coronaepedimin.

Trots den ekonomiska situationen presenterade HIF under lördagskvällen ett nyförvärv, då den tidigare IFK Göteborg-mittfältaren Mix Diskerud lånas in från Manchester City för säsongen. Detta efter att man drabbats hårt av skador på mittfältet.

- Det har kommit upp att vi på grund av en tunn trupp i grunden, där vi har drabbats av en del skador på förstaelva-spelare på mittfältet, som försvagas på grund av skadorna. Vi har inte finansiella möjligheter att göra storsatsningar rent ekonomiskt. Adil (Kizil, sportchef) och Olof (Mellberg), som ligger i frontlinjen för oss när det gäller spelare har fått kontakt med Mix och drev frågeställningen kring vad som var möjligt. Det slutade med att vi konstaterat att ett korttidslån är möjligt för oss rent finansiellt, med tanke på de besparingar vi gör på grund av sjukskrivningar och sådant, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

- Lånet gäller säsongen ut, men det kan, både av Mix och oss, brytas i förtid. Man kan alltid hoppas att en spelare som Mix blir en lång lösning, men även om han skulle vilja det är det inte givet att vi kan ställa upp på det med tanke på vår finansiella situation.

Kan du se att det ser märkligt ut att ni förstärker truppen när ni har varit ute och vädjat om hjälp kring det ekonomiska läget?
- Ja. Absolut. Det som är en stor problematik i det här läget är att försöka förutse vad som händer i balansen mellan fotboll och ekonomi. Hade det inte varit så att vi kunnat arbeta med en kostnadsram som är densamma, i det här fallet lite bättre - alltså kostnaden i detta är sådan att det är gynnsammare än besparingarna - annars hade det inte varit aktuellt. Då hade det varit uteslutet. I styrelsen har vi dels med vårt fotbollsfolks hjälp försökt analysera vad det betyder att sakna tre centrala mittfältare, om man räknar in Andreas Landgren, mot fotbollsprestationen. Vi bedriver en fotbollsverksamhet och måste försöka försvara vår plats i fotbollsmässiga termer. Därför har vi sagt att så länge vi arbetar med finansiella instrument som inte innebär att vi drar på oss ytterligare kostnader, utan att det blir status quo eller, som i detta fall, lite bättre, så behöver vi göra detta.

Azelius fortsätter:

- Men jag tvekar inte en sekund på att säga att vi självklart har brottats med detta, både utifrån fotboll, ekonomi och kommunikation. Jag har svårt att säga på din fråga: nej, jag tycker inte att det ser märkligt ut. Jag förstår att det ser märkligt ut. Det har vi tagit med i beräkningen kring detta. Det skulle bli än märkligare för oss om vi fattade ett beslut som gör att vi inte klarar av den fotbollsmässiga prestationen inom de nu befintliga ramarna. Det är så vi har tänkt. Men vi har ju brottats med frågan från vänster och höger.

HIF inleder säsongen på måndag hemma på Olympia mot nykomlingen Varberg.

Publicerad 2020-06-13 kl 19:45
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto