Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF oroas inte för ''mardrömsscenario''

Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson - båda i farozonen för att försvinna i sommar. Ett mardrömsscenario HIF nu lovar göra allt för att stoppa.

- Det ska till något extraordinärt för att båda ska försvinna i år, annars överväger det sportsliga, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

- Som vi ser det så känns det nästan som ett måste med en framgång i Europa League för oss i år och då kan vi inte förlora båda två, fortsätter Myllenberg.

Helsingborg har under vintern nobbat bud i 20-miljonersklassen enskilt för både Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson. Men risken att förlora duon finns i allra högsta grad kvar och sommaren ser ut att bli minst lika oviss som januarifönstret. Frågan är om någon annan klubb riskerar samma koncentrerade tapp som HIF om både Gerndt och Jönsson skulle försvinna?

- Men vi räknar aldrig med att sälja mer än max en spelare per säsong och det är definitivt inte annorlunda nu, betonar Paul Myllenberg och syftar till Gerndts kontrakt som gäller över 2013 och Jönssons över 2012.

Så ni skräms inte över ett värstascenario?
- Skräms? Mest är det faktiskt förtjusning, därför att båda är en jättetillgång för oss. Utan Alexander och Rasmus hade vi ju haft en mycket sämre produkt.

Å andra sidan - ni är inte mer än människor. Det finns väl pengar som inte går att säga nej till?
- Det sportsliga och ekonomiska vägs alltid. Det är riktigt men vi tycker ju inte att vi fått tillräckligt seriösa bud ännu, speciellt inte för Alexander. Men får vi tillräckligt seriösa bud så har vi förstås en skyldighet att överväga.

Du hävdade inledningsvis att det är snart sagt är ett måste för er att lyckas i Europa i år - varför det?
- Vi är lite fascinerade av att lyckas i Europa och det är viktigt att komma utanför Sverige och med det här laget så måste vi ta den chansen, känns det som.

- Det är inte så många klubbar i Sverige som har den chansen så det är viktigt att försöka ta den och marknadsföra Europa League för vår publik - det är en turnering som är något mycket mer än vad Uefacupen tidigare var.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-21 kl 13:27

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER