Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF pressat trots plusresultat - tvingas att sälja

HIF går knappt plus tack vare spelaförsäljningar men skulden till kommunen ökar. Trots det är HIF:s ledning positiv.

HIF redovisar ett knappt plusresultat i bokslutet. Men utan de 16 miljoner klubben fått in genom spelaförsäljningar hade det varit röda siffror i redovisningen.
Spelarlönerna har ökat med fyra miljoner och finanskrisen har slagit hårt. HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin förbereder sig på tuffa tider.
- Jämfört med de andra allsvenska klubbarna har vi en sund ekonomi men likviditeten är ansträngd, säger han till Helsingborgs Dagblad.

HIF hoppas lösa likviditetsfrågan med följande punkter. 1) Pengarna från försäljningen av Razak Omotoyossi. Al-Nasr är fortfarande skyldiga dem runt 7.5 miljoner kronor, 2) Marknads och publikintäkterna. HIF har skrivit ner den i budgeten till fem miljoner, 3) Försäljning av inomhushallen, 4) Ut i Europa igen.
- Vi fick ett bakslag 2008 och det här året blir minst lika tufft. Den budgeten vi lagt kräver en hård styrning och vi är beredda att ta till ytterligare besparingsåtgärder, säger Sten-Inge Fredin.

Helsingborg har dessutom stora skulder till kommunen, totalt 15.6 miljoner, och skjuter tills vidare upp amorteringarna på lånet, enligt Helsingborgs Dagblad.
- Vi måste helt enkelt ha ett positivt eget kapital, säger Sten-Inge Fredin.

Publicerad 2009-02-17 kl 11:54