Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF-profilen lovar utmana Malmö och Elfsborg

Efter silvret i fjol - nu ska Helsingborg bli spelskickligare och ta risker. Allt för att utmana Malmö och Elfsborg.
- Vi är redan mycket, mycket bättre än i fjol, hävdar Mattias Lindström.

- Vi försöker bli spelskickligare och är beredda att ta större risker för att bli ännu bättre i år och så här långt är vi klart bättre än försäsongen i fjol fortsätter Lindström för FotbollDirekt.se.

Inte en förlust sedan i slutet av januari mot Elfsborg.
Sedan dess sju raka matcher utan förlust med vinster mot lag som Bröndby, Odense och för bara några dagar sedan 2-0 mot kroatiska ligatrean RMK Split.
Vilken utveckling för ett lag som så sent som för någon månad sedan dömdes ut av veteranen Erik Edman.
Hela HIF ser därefter ut att ha drabbats av något som en lidnersk knäpp - och det utan Marcus Lantz - tomrummet efter stjärnan ser än så länge minimalt ut.

- Vi har väl en gång för alla visat att laget är större än individer. Jag är inte förvånad även om jag ändå är imponerad. May (Mahlangu) har klarat det perfekt och är mer teknisk med bollen, säger Mattias Lindström.
- Vi vet hela tiden vad vi ska göra och även om vi skulle förlora tre raka i början av allsvenskan så kommer vi att hålla fast vid vårt spel, säger veteranen.

Helsingborgs lagledning lade annars klart mer tid på försvarsspelet förra säsongen.
Nu har Conny Karlsson satt in en stöt offensivt för att bryta ett eventuellt invaggande trygghetsmönster.
Managern är beredd att ta betydligt större risker än i fjol och den småtråkiga stämpel HIF fick på sig - trots en säsong som slutade med silver.

- Vi ska ta risker. Vi vill ta risker och det har vi klarat av att göra så här långt utan att det påverkat oss negativt defensivt, säger Lindström och fortsätter:

- Det är det som är den stora skillnaden från i fjol - vi rullar boll bättre, vi håller i bollen på ett helt annat sätt nu - och det är klart att det är ett risktagande som det såg ut förra året - men så här långt har vi klarat det bra.

Hur bra är ni?
- Ja, vi har ju inte förlorat sedan första matchen mot Elfsborg - så vi är bra. Nu är det bara träningsmatcher än så länge och det är alltid skillnad på träning och tävlingsmatcher - men vi har så mycket trygghet i laget att jag har svårt att se att det blir så stor skillnad bara för att säsongen börjar.

Och för Mattias Lindströms egen del så ska han snart kunna vara i fatt efter operation och rehab under vinterperioden.
Den 30-årige renrakade yttermittfältaren ser sig själv som ett sparkapital - så bra det än har sett ut för HIF så här långt.

- Det kan man väl säga, skrattar Mattias Lindström.
- Nä, men när jag nu äntligen får vara skadefri så är det klart att jag känner att jag kan bidra med mycket.

Och det trots att han hade svårt redan förra säsongen att ta tillbaka sin plats under senhösten.
Någon oro så överbelamrat det ser ut på HIF:s mitt känner han ändå inte - och han har svårt att tänka sig något annat än sin tidigare högerytterroll.

- Nej, jag trivs ju bäst till höger och jag tror inte Conny vill något annat heller med mig, svarar han och alltså tror inte att Conny Karlsson är beredd att experimentera med honom som så många andra.

Publicerad 2011-03-12 kl 13:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons