Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-profilerna efter sparkningen av Lennartsson: "Alltid en typ av sorg"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Helsingborgs IF:s sparkade tränaren Jörgen Lennartsson.
Ett beslut som mottogs med ett mått av dysterhet bland spelarna.
- Även jag som varit med väldigt länge tyckte jag att det var en jobbig dag i går, säger Andreas Landgren till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Andreas Landgren, Anthony van den Hurk och Jörgen Lennartsson.

Jörgen Lennartsson tog över HIF när klubben skulle börja om i superettan förra året. Tränaren förde upp laget till allsvenskan via en kvalseger, men fick en dålig start den här våren. HIF är allsvensk jumbo efter tio matcher och står på ynka fem poäng. 

Klubbledningen tog beslutet att sparka Lennartsson i söndags, efter att laget tappat en ledning till förlust med 1-4-hemma mot IFK Värnamo. 

- Min första reaktion var så klart att jag tyckte synd om honom. Lite förvånad, å andra sidan kunde jag förstå klubbens perspektiv. Det var blandade känslor, säger lagkaptenen Anthony van den Hurk. 

ANNONS

Hur var stämningen när han sa farväl i går?  
- Det var tufft tycker jag, eftersom jag tror att alla gillade honom som människa. Hela klubben faktiskt, alla ville att han skulle vara framgångsrik. Men ibland är det en av fotbollens sidor. 

Trotjänaren Andreas Landgren har sett sju tränare komma och gå under hans två vändor i klubben. Från och med den här veckan tar de tidigare assisterande Mattias Lindström och Álvaro Santos över som tillfälliga tränare i HIF.  

- Nu har jag varit med ett tag, och det är så klart en dålig vana. Att vi har haft många tränare - man vill alltid att det ska vara kontinuitet i de bitarna. Det har inte blivit så, då får man jobba efter det. För personlig del är det inget konstigt så, med tanke på resultaten som vi har haft. Sedan är det alltid en typ av sorg att någon ska lämna klubben på grund av att vi har dåliga resultat, säger Andreas Landgren.

ANNONS

- Det är tråkigt, speciellt när det är en så bra person, som jag tycker att Jörgen är i grunden, en bra tränare också i grunden. Tyvärr har vi inte tagit i närheten av de poäng som vi vill ta och ofta blir konsekvenserna att en tränare kan få gå i det läget.

33-åringen prisar Lennartssons klubbhjärta, efter 57-åringens nära tio år i olika roller i HIF. Högerbacken hade även Lennartsson som förbundskapten i U21-landslaget när det begav sig. 

- I Jörgens fall vet jag att han bryr sig väldigt mycket om den här föreningen också. Jag har märkt det i sättet han jobbar och i sättet han betett sig mot truppen, klubben och supportrarna också för den delen. Jag har varit i A-laget i över elva år och vet att det är något som man lever med hela tiden. Men inget som jag ser som något negativt, utan försöker vända till något positivt.  

ANNONS

Landgren fortsätter: 

- Även jag som varit med väldigt länge tyckte att det var en jobbig dag i går. På grund av att vi har så dåliga resultat som vi har - speciellt då med tanke på att Jörgen lämnar, som man har en personlig relation till och känt i många år, och vet hur han tar det. Hur mycket han bryr sig och hur han skapat en relation till alla spelare i truppen. 

Mattias Lindström klev in som assisterande tränare när Lennartsson tillträdde och säger att det var den senares önskan att han och Santos skulle fortsätta och ta över huvudansvaret tills vidare. 

- Jörgen var väldigt tydlig med att han vi skulle köra vidare och göra det bästa, och hålla oss kvar i allsvenskan. Så rent moraliskt kändes det okej med tanke på det samtalet. Jag känner gruppen och har jobbat med Álvaro i 1,5 år så jag ser det inte som något konstigt att vi fick köra vidare, utan det kändes naturligt tycker jag, säger Mattias Lindström.  

ANNONS

HIF möter AIK på hemmaplan i nästa match på söndag. 

Publicerad 2022-05-24 kl 21:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto