Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF rasade ihop när Henke byttes ut

Henrik Larsson var tillbaka i Helsingborgs startelva. Anfallsstjärnan spelade i en timme, men när veteranen byttes ut rasade HIF ihop och förlorade till slut med 2-5 mot FC Köpenhamn.

- Att vi tappar matchen beror inte på att Henrik Larsson klev av planen, säger Helsingborg tränare Bo Nilsson till FotbollDirekt.se efter matchen.

Helsingborg var länge med i matchen och hade ledningen så sent som till den 57:e minuten. Då fick FCK sin andra straff och Köpenhamn kunde genom Morten Nordstrand göra 2-2.

Fram till dess gjorde HIF en mycket stark insats där tränaren var nöjd med många saker.
- I 55 minuter står vi för en fantastiskt bra insats med ett mycket bra passningsspel och kvicka anfall. Henrik (Larsson) bidrar mycket till det med sina skarvningar och bollmottagningar, menar Bo Nilsson.

Tyvärr för Helsingborgs del höll inte spelet i 90 minuter.
- När de får sin andra tveksamma straff tappar vi fokus helt, vi släpper in tre mål på sex minuter vilket självklart inte är optimalt. Samtidigt får vi inte glömma att vi möter ett oerhört starkt fotbollslag med landslagsspelare på många positioner.

Morten Nordstrand gav FCK ledningen på straff 21 minuter in i matchen innan René Makondele kunde kvittera genom ett fint anfall av HIF. Samme Makondele satte HIF i förarsätet med sitt 2-1 mål tre minuter in i andra halvlek innan Köpenhamn kvitterade via ytterligare ett straffmål av Nordstrand. Därefter började HIF:s ras och Nordstrand kunde pricka in ytterligare två mål inom loppet av två minuter. Slutresultatet spikade sedan femmålsskytten, Morten Nordstrand i den 88e matchminuten, satt ytterligare ett mål.

Förhandlingarna mellan Henrik Larsson och Helsingborg är enligt Bo Nilsson i ett slutskede och endast formaliteter återstår innan Larsson sätter penna till papper.
- Jag är egentligen inte rätt person att svara på dessa frågor men som jag ser det är det egentligen inget att snacka om, Henrik kommer att spela hos oss även kommande säsong.

Publicerad 2009-02-21 kl 17:38