Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF satsar - mångmiljonkontrakt ska rädda kvar Lantz

Helsingborg har inlett förhandlingar med Marcus Lantz. Målsättningen är att ha ett nytt kontrakt klart med stjärnan under VM-uppehållet.

- Vi förhandlar med Marcus och räknar med att ha klart inom kort, avslöjar Helsingborgs tränare Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Ett flerårskontrakt, värt omkring tre miljoner kronor, är aktuellt med HIF-stjärnan. Målsättningen är att ha det klart under VM-uppehållet med en spelare som 34 år gammal tagit tillbaka sin position som en av Allsvenskans största stjärnor.

- Vi har absolut påbörjat samtal, säger Marcus Lantz själv. Det känns bra. Jag har sagt vart jag står någonstans och så får vi se hur Helsingborg ser på det.

Marcus Lantz kontrakt går ut i år så det är ett HIF som snarast vill komma till ett avslut i pågående förhandlingar med hans agent Roger Ljung.
Ett nyckelmoment för Lantz är ett långtidskontrakt och sannolikt en lön som bättre motsvarar hans värde än de cirka 70 000 kronor i månaden han har i dag.

- Det är nog nästan det viktigaste för mig att få ett längre kontrakt. Nästa jag skriver vill jag ska vara mer än ettårigt. Helst 2-3 år. Det är vad jag känner att jag vill ha och jag hoppas det blir i Helsingborg.

Conny Karlsson:
- Det enda som kan ställa till det är väl - hur mycket vi än vill ha Marcus - att det finns en ekonomisk begränsning för oss. Men jag uppfattar det inte som att vi är så fasligt långt i från varandra på det viset.

Marcus Lantz. Ditt förhandlingsläge är det inte något direkt fel på?
- Klart att jag sitter i en bra situation som jag har spelat. Men jag tar inget för givet. Det är ändå alltid ganska mycket att bli överens om.

Men att HIF:s ledning är angelägna om ett snabbt avslut i pågående förhandlingar - är ett som är säkert.

- Marcus är vår prioritet just nu, säger Conny Karlsson.
- Han är en typ av människa som betyder otroligt mycket - men inte bara på fotbollsvis - utan inte minst därför att han alltid ställer hårda krav på sig själv och omgivningen.

Publicerad 2010-05-05 kl 14:40
Annons
Annons
Annons