POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF scoutar anfallare i Argentina

Helsingborg jagar Alexander Gerndt och Rasmus Jönssons ersättare - i Argentina. Chefsscout Reine Almqvist är nyss hemkommen från Buenos Aires, med tio nya anfallsnamn på listan.

Efter scoutingresor till Costa Rica och Brasilien vill nu HIF bredda upp med Argentina. Reine Almqvists Buenos Aires-tur kom med ett svettigt schema: Elva matcher på fyra dagar hann HIF-scouten med. Men resan gav då också en del intressanta namn.

— Jag såg fyra ligamatcher, men även förmatcherna med B-lagen. Jag såg även ett par matcher i andra- och tredjedivisionen och en ungdomsmatch för 19–20-åringar, säger Almqvist till HD.

— Det gav några konkreta namn, men annars var syftet att generellt titta på vilken typ av fotboll det spelas och på vilken nivå spelarna ligger.

Enligt HD fyllde Helsingborgs redan digra lista på anfallare på med tio argentinska namn - HIF jobbar brett i jakten på ersättare för anfallsessen Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt.

I Nuläget har inte Helsingborg några fler scoutingresor inbokade. Och även om anfallare är prioriterade så är klubben också ute efter spelare på flera positioner. Sportchef Jesper Jansson understryker att HIF inte behöver hasta fram några nya namn men att beredskapsarbetet måste göras:

— Vi har ju inte bråttom. Vi leder allsvenskan. Titta på bänken mot Malmö. Vi har ett rätt bra lag, men vi måste vara beredda, säger Jesper Jansson.

— Plötsligt får vi kanske ett bud på en spelare i slutet av augusti. Då kan spelarna vi tittat på gått till en annan klubb och vårt jobb är som bortblåst. Det gäller att hålla kontakten och visa intresse för dem.

Publicerad 2011-05-29 kl 09:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå