POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

HIF ska presentera ny huvudtränare - kallar till presskonferens

Foto: Bildbyrån.

Helsingborgs IF har hittat sin efterträdade till Henrik Larsson.
Klubben kallar till presskonferens under eftermiddagen.

Helsingborgs IF har haft en hattig säsong och bland annat har klubben tvingats genomgå två tränarbyten. I början av sommaren sparkade HIF Per-Ola Ljung och hans efterträdare blev Henrik Larsson.

Nyligen hoppade dock Henrik Larsson av uppdraget som huvudtränare efter ”verbala påhopp”. Den tidigare landslagsspelaren basade över laget i blott nio matcher.

- Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget, sa HIF:s ordförande Krister Azelius då.

Under tiden som klubben letat efter en ny tränare har Alexander Tengryd, Jens Karlsson och Sven Andersson fått leda laget. Men nu kommer en ny tränare in i bilden. HIF meddelar på sin hemsida att klubben kommer att presentera en ny huvudansvarig för klubbens A-lag vid klockan tre på eftermiddagen.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att klubben varit ute efter Stuart Baxter och Mikael Stahre. Enligt Helsingborgs Dagblad ska Stahre dock ha nobbat att ta över klubben och Baxter berättade i podcasten ”Fotbollsexperterna” att han ”just nu kan jag inte ta över”.

Enligt Aftonbladet och Expressen blir det Olof Mellberg som kommer att ta över HIF.

Publicerad 2019-09-03 kl 08:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå