HIF slog Gefle efter omdiskuterat mål - "Helsingborg har ju inte en enda målchans"

Helsingborg besegrade Gefle med 2-0 på bortaplan.
Men marginalerna var små - och segern omdiskuterad.
-Jag ser inte själv, men dom andra killarna säger att bollen inte är inne, suckar Gefles målvakt Mattias Hugosson om Christoffer Anderssons ledningsmål tidigt i andra halvlek.

Den andra halvleken var inte mer än en dryg minut gammal när Helsingborg fick hörna.
Den tog Christoffer Andersson hand om och några sekunder senare var han matchens första målskytt.

Hörnan gick direkt i mål, så dömdes det i alla fall. Geflespelarna var av en helt annan uppfattning och menade att Jonas Lanttos rensning skedde på mållinjen.
Omdiskuterat mål
-Det är svårt att se från min position på bänken men på dom tv-repriser jag sett nu efteråt ser det tveksamt ut, menade hemmatränaren Urban Hammar.

Linjemannen var dock säker på sin sak och flaggade för mål, ett mål som tände en match som så långt varit mycket sömnig.

I Helsingborg saknades bland andra Henrik Larsson och Marcus Lantz, i Gefle båda ordinarie anfallarna Hasse Berggren och Amadou Jawo, den sistnämnde hoppade in i andra halvlek för att sedan bytas ut igen med nya skadebesvär.

Och nog märktes det att det fattades anfallstyngd. Men från en låst första halvlek gick matchen till att öppna upp sig på ett helt annat sätt efter det omdiskuterade målet.
Gefles Jonatan Berg träffade ribban med ett skott utifrån - spelet vände och Erik Sundin rullade in 2-0 för Helsingborg efter 64 minuter.

Gefle pressade sedan på - ropade efter straff när bollen studsade upp på en försvarande hand men utan att få gehör hos domaren.

Bosse Nilsson, Helsingborgs tränare, var nöjd med poängen men inte med spelet.
-Jag är jättenöjd med att vi får med oss tre poäng trots att vi inte gör nån jättematch, säger HIF-tränaren som vilade bland annat Henrik Larsson.

-Vi är inne i en tuff period samtidigt som vi valde att spela yngre spelare med mer erfarenhet av konstgräs, förklarar han.

Det gick hem. Helsingborg bröt en dyster svit av tre raka förluster på Strömvallen.
Men eftersnacket handlade i första hand om målet, 1-0-målet.
-Det har pratats länge om målkameror, jag vet inte om det är en kostnadsfråga eller varför de inte kommer. Vi skulle i alla fall slippa sådana här diskussioner, menade Geflemålvakten Mattias Hugosson som var besviken.
-Helsingborg har ju inte en enda målchans utöver målen, menade han.