Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF stänger av fem personer efter skandalen på Olympia

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Flera supportrar som stormade Olympia efter söndagens kvalmatch har identifierats. Fem av personerna stängs nu av i två år av HIF.
- Vi vill betona att dessa individer inte är supportrar till Helsingborgs IF, säger ordföranden Sten-Åke Tjärnlund till klubbens hemsida.

Det var efter söndagens kvalmatch på Olympia mellan Helsingborg och Halmstad, där HBK segrade, som hemmasupportrar stormade planen och attackerade Jordan Larsson.
Polisen i nordvästra Skåne arbetar tillsammans med HIF för att identifiera supportrarna och en förundersökning pågår.

- För närvarande går vi igenom ett omfattande filmmaterial men även förhör kommer att hållas de kommande dagarna. Från Polisens sida ser vi ytterst allvarligt på söndagens incidenter. Alla besökare på Olympia ska kunna känna sig säkra och de som begår brott ska ställas till svars, säger Sven Holgersson LPO-chef i Helsingborg, till HIF:s hemsida.

Redan nu väljer Helsingborg att markera och agera mot fem av de människor som stormade planen och hunnit identifierats.

- Identifieringsarbetet fortsätter och det är i runda slängar 20 personer vi hoppas nå. Deras agerande är så allvarligt och skadligt för vår förening att styrelsen kommer att stänga av dem på 2 år vilket är maxlängden för arrangörsavstängningar. Vi vill betona att dessa individer inte är supportrar till Helsingborgs IF, säger ordföranden Sten-Åke Tjärnlund.

Klubbdirektören Mats-Ola Schulze:

- Olympia ska vara en mötesplats för alla där man kan känna sig trygg och säker. Vi fördömer händelserna och arbetar stenhårt med att vidta åtgärder. Vi har en väldigt stark och tydlig värdegrund och de som inte delar den är inte heller välkomna varken som medlemmar, supportrar eller besökare.

Publicerad 2016-11-23 kl 14:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER