POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hif-stjärnan till Djurgården - ''Vill bjuda Henke på något speciellt''

Det här är vad Djurgården inte vill höra: Hif-veteranen Marcus Lantz lovar Henke Larsson bästa tänkbara avsked. Det tidigare Bundesliga-proffset förstår vilket helvete djurgårdsspelarna går igenom.

- Det kan verkligen bli en speciell match. Klart att vi vill bjuda på något speciellt i Henkes sista match på Olympia, säger Marcus Lantz till FotbollDirekt.se.

- Vi måste bara få avsluta med att ge honom en vinst. Jag hoppas vi lyckas med det.

Men den här matchen är så mycket mer än Henke Larssons avsked till hemmapubliken. Helsingborg kan nämligen med en seger försätta Djurgården i en sportslig katastrof.
Det kan bli HIF som skickar ner 2000-talets giganter i Superettan. Lantz ryser över Djurgårdens situation.

- De lever under en fruktansvärd press, klart det är så. Jag spelade fem år i Rostock i Tyskland där jag redan under första året var inblandad i en slutmatch som avgjorde om vi skulle hänga kvar. Vi var tvungna att vinna mot Schalke för att hänga kvar.

- Den veckan fram till match var nog bland det värsta jag varit med om. Och där är ändå pressen ändå ännu större än här hemma i Allsvenskan. Det var en otroligt tuff upplevelse.

Hur gick det för er?
- Vi klarade faktiskt av det och vann med 2-0. Men jag glömmer som sagt aldrig den press jag upplevde fram till den matchen.

Hur svårt blir det för Djurgården att vinna på Olympia?

-Svårt. Vi brukar alltid vara starka hemma på Olympia och man ska komma i håg att vi fortfarande har chansen att komma ut i Europa om vi avslutar med sex poäng, samtidigt som resultaten går vår väg.

Hur ser du på Djurgårdens problem? - Tabellen ljuger ju aldrig. Men samtidigt så hade jag verkligen inte tippat Djurgården så långt ner innan säsongen.

- Men det är bara att inse att det kan gå så här illa när det väl börjar gå tungt.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-27 kl 15:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå