POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF-stjärnans toppbetyg: ”Kan vara det bästa HIF jag spelat i”

Helsingborgs sista tåg om Europaplatserna kan gå i kväll mot Häcken. En seger och hoppet lever och rör om i guldstriden:
- Jag tror Häcken är bäst i allsvenskan just nu men vi har kommit starkt och allt bättre på slutet, vi kan vinna det här, säger Helsingborgs målvakt Pär Hansson.

Helsingborg är farligt nära att missa en Europaplats nästa år och i kväll väntar en av guldfavoriterna, Häcken, på bortaplan.
Göteborgarna kommer från klara siffror mot Djurgården senast, Helsingborg från en lovande Europa League-premiär och på det det oavgjorda Skånederbyt i måndags.

Matcher som visar att HIF ser ut att vara på väg åt rätt håll. Målvakten Pär Hansson går längre än så och vågar nu för första gången på allvar göra jämförelsen med guldupplagan från i fjol.
- Ja, det tror jag. Spelare för spelare när vi är som bäst nu så tror jag vi är minst lika bra som vi var som bäst 2011, säger Pär Hansson till FotbollDirekt.se.
- För min egen del så tror jag inte att jag upplevt ett bättre lag spelare för spelare än vad vi har i dag, säger han och fortsätter:

- Jesper (Jansson) och Paul (Myllenberg) har gjort ett hästjobb med att hitta rätt spelare, betonar Hansson.

Och ni ser ännu alltjämnt ut att ha ett sparkapital – är det så man ska se alla spelare som kommit in sedan i somras?

- Vi har så många spelare som fortfarande håller på att komma in i det här som Nikola (Djurdjic), David (Accam), Alejandro (Bedoya) och Peter (Larsson) och lägg där till en skadad som Walid (Atta). Så vi kommer fortfarande att bli ännu bättre än vad vi är, förhoppningsvis redan den här säsongen.

0-1 mot Levante i Europa League och en tung start där – men likväl en match som påverkar mer uppåt än nedåt på det mentala viset. Känslan av att faktiskt ha varit nära spanskt stormotstånd avdramatiserar på sätt och vis en svår bortamatch som den mot Häcken, låter det som…

- Det är klart att det betyder mycket som vi klarade av att genomföra den matchen. Det är klart att Levante hade många chanser men vi hade också en hel del. Jag tycker att vi klarade oss bra.

Var Levante snäppet bättre än Celtic?
- Ja, Levante var nog lite bättre än Celtic. Jag tycker det, även om Celtic också hade några enstaka riktigt bra individuella namn.

Vad måste ni som allra mest akta er för mot Häcken i kväll?

- De anfaller ju med väldigt mycket folk. Vi måste akta oss för att det ska uppstå tomrum. Vi måste vara tajta, avslutar HIF-målvakten för FotbollDirekt.se.

Publicerad 2012-09-27 kl 11:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå