Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-tränaren om Landgrens beslut: "För tidigt för honom"

12å

Andreas Landgren är klar för Udinese.
I Helsingborg jublar man inte – men Bosse Nilsson kommer inte placera talangen i någon frysbox.
- Det finns ingen som tjänar på det, säger HIF-tränaren till fotbollskanalen.se.

Han velade länge mellan en fortsättning i Helsingborg eller ett proffsäventyr i Italien. Till slut valde Andreas Landgren, 20, att skriva på för Udinese. HIF-tränaren Bosse Nilsson är inte helt säker på att Landgren har gjort rätt.

- Det blir tufft för honom så klart. Det är inte många svenskar som klarar att ta en plats i Italien. Samtidigt förstår jag att det kan vara svårt att säga nej när man får chansen. För egen del tycker jag att det är lite tidigt för honom. Ska man gå in i en seniortrupp i Serie A ska man ha etablerat sig lite mer i allsvenskan än vad Andreas har gjort, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

ANNONS

I dagsläget ser det ut som att Andreas Landgren kommer att spela med Helsingborg i höst för att sedan ansluta till Udinese efter allsvenskans slut.

- Jag kan inte detaljerna om hur angelägna de är att få ner honom nu. Ibland får jag känslan att det är mer ett agentjobb än ett scoutingjobb av Udinese, säger Bosse Nilsson.

- Det är en jätteintressant liga att komma till om klubben verkligen vill ha och satsa på honom. Men jag skulle bli lite fundersam om klubben vill ha ner någon i mitten av säsongen och inte ha med spelaren i uppbyggnadsskedet.

Sportchefen Jesper Jansson är inne på samma bana:
- Frågan är hur mycket Udinese vill ha Andreas. Hade de varit seriösa hade de väl försökt få ner honom direkt, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Enligt Bosse Nilsson kommer Andreas Landgren inte hamna i någon frysbox under hösten.

ANNONS

- Nej, nej, nej. Så länge han är vår spelare så är det klart att vi ska använda honom. Det finns ingen som tjänar på något annat.

Publicerad 2009-07-07 kl 12:01
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto