HIF vann med 5-2 – Mbo hattrickskytt: "Vi kunde gjort några till"

HELSINGBORG. Helsingborgs IF besegrade Ettanlaget Lunds BK med 5-2 idag. Försäsongens största seger kom i en träningsmatch där anfallaren Noel Mbo blev hattrickskytt.
- Vi kunde gjort några till, säger tränaren Olof Mellberg efter matchen

Helsingborg hade inga problem att dyrka upp Lunds BK från Ettan på Filborna IP:s konstgräs. 1-0 kom efter bara sex minuter när Max Svensson serverade Noel Mbo ett öppet mål efter en fin räd på vänsterkanten. Helsingborg skulle visa prov på piggt anfallsspel med en månad kvar till den allsvenska premiären.

- Det är alltid svårbedömt med tanke på motståndet. Men vi hotar på ett bra sätt och har mycket chanser i matchen. Man kan alltid säga att vi kunde gjort några till. Men ändå fem mål, det krävs en del att man gör så, säger HIF-tränaren Olof Mellberg efter matchen.

Lunds bästa målchans dittills kom i den 20:e minuten när Andreas Granqvist slarvade med bollen och tillät Jesper Rindmo pricka ribban. Lund skulle bjuda på 2-0-målet när Noel Mbo snappade upp en svag hemåtpassning och rundade Lundamålvakten i den 27:e minuten.

3-0 kom i den 33:e minuten. Rasmus Jönsson fälldes i straffområdet och en av matchens förgrundsfigurer Max Svensson gjorde inget misstag från straffpunkten. Lunds BK bjöd på försvarsmissar men HIF hade lätt att hitta ytor på kanterna och centralt.

Olof Mellberg ser flera positiva delar i spelet. Men under försäsongens sju matcher har HIF bara hållit nollan vid ett tillfälle.

- Jag är inte orolig men det finns att jobba på, framförallt vid bolltapp och omställningar, säger Mellberg.

Nio minuter efter paus fyllde HIF på till 4-0 med ett läckert distansskott från nyförvärvet Brandur Hendriksson. Ett par minuter senare spelade sig Lund igenom Helsingborgsförsvaret och reducerade genom Simon Ingheden.

4-2 kom i den 81:a minuten genom Lunds Filip Bohman. HIF kostade under andra halvlek på sig att missa ett antal målchanser men fortsatte hålla ett relativt högt tempo. Noel Mbo skulle bli hattrickmålskytt när han några minuter innan slutsignalen nickade in slutresultatet 5-2.

Olof Mellberg gör ingen stor grej av att motståndet kommer från Ettan, två divisoner under Allsvenskan.

- Jag har varit där med BP och det är inga dåliga lag där. Som jag sa tidigare är det aldrig lätt att göra fem mål. Sen är det klart att man hoppas på att hålla nollan. Det finns fortfarande förbättringspotential inom de flesta områdena.

Runt klubben talas det om en positiv stämning i truppen efter träningslägret på Cypern under februari. Olof Mellberg berättar om harmonin i dagens HIF-trupp.

- Det har varit positivt en tid faktiskt och vi hade ett väldigt bra läger där nere där vi svetsades oss samman lite. I slutändan handlar det om att vinna fotbollsmatcher, det är det

viktigaste för harmonin. Det är verkligen där vi försöker växla upp och förbättra oss inom alla områden till det drar igång, avslutar Olof Mellberg.

Startelvan: Helsingborgs IF

Lindegaard - Bejtulai, Granqvist (K), Figueroa - Hendriksson, Gigovic - Svensson, Ceesay, Svensson, Timossi Andersson - Mbo

Byten: (82’) Sjöberg IN, Timossi Andersson UT

Publicerad 2020-03-07 kl 18:55