Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF vill bli unika – två a-lag i seriesystemet

Helsingborg vill förändra den svenska fotbollen rejält. Klubben hoppas kunna ha två a-lag i seriespel 2015.
– Jag tror att detta är en av de största faktorerna när det gäller att få fart på svensk talangutveckling, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

Inför förra säsongen förändrades utlåningssystemet i svensk fotboll. Sedan dess har Helsingborg drivit frågan om att få spela med två a-lag i det vanliga seriesystemet. Skulle den klubbas igenom skulle man alltså återigen kunna flytta på sina spelare som man vill.

Länge har det sett omöjligt ut för HIF att göra verklighet av sin önskan. Men nu har flera andra hakat på och gillar idén.

– Jag tror att detta är en av de största faktorerna när det gäller att få fart på svensk talangutveckling, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Myllenberg tog återigen upp frågan på svensk fotbolls representantskapsmöte i fredags. Det finns också länder som redan tillåter vissa klubbar att ha två lag i seriespel. I Portugal får de sex bäst rankade lagen ha sina reservlag i tredjedivisionen, vilket skulle motsvara division 1 i Sverige. Helsingborg är inne på ungefär samma spår.

– För vår del tror jag att det är enklast att bara ta greppet om allsvenskan och låta alla eller ett begränsat antal allsvenska lag göra detta.

Hur tror du resten av fotbollsfamiljen ser på det? Att bara de stora drakarna skulle få ha två lag i seriesystemet?

Vi gör inte detta för att tävla, det handlar om svensk talangutveckling. Har vi råd att låta talanger som kan bli landslagsspelare stå tillbaka? För mig är det svaret nej.

Klubbdirektören kommer nu att driva frågan i SEF, elitklubbarnas förening. SEF får sedan ta upp frågan på nästa års representantskapsmöte.

– Vi måste övertyga en del SEF-föreningar om att detta är bra och det finns tyvärr lite olika meningar. När det kan vara en realitet beror på hur förslaget ser ut och hur väl underbyggt det är. Anpassar man serierna smidigt kan det vara på plats 2015, säger Myllenberg till HD.

Publicerad 2012-12-05 kl 12:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons