Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF vill förlänga med talangen Landgren: "Vi värderar honom högt"

HIF jobbar hårt med att förlänga kontraktet med 19-årige Andreas Landgren.
- Ja vi hoppas på det, det har hög prio för oss säger sportchefen Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Mittfältstalangen Andreas Landgren var ett utropstecken för Helsingborg under 2008. Mittfältaren hade redan tidigare debuterat i a-laget, men 2008 blev något av ett genombrott för Landgren som också tog s ut i U21-landslaget och i början på 2009 följde han med a-landslaget på den årliga januariturnén.

Landgren ses som en viktig pusselbit i HIF:s framtida lagbygge och klubben jobbar på att förlänga med 19-åringen vars kontrakt går ut efter säsongen.
- Ja, vi hoppas på det. Det har hög prioritet för oss och vi värderar honom högt, säger sportchefen Jesper Jansson.

Hur ser ni på att han kom med i landslaget, finns det någon risk att utländska klubbar får upp ögonen för honom och kan bli lockande.
- Nja, en sådan spelare får man räkna med att andra klubbar har koll på, säger Jansson.
- Sen tror jag inte att de kollar så mycket på en vinterturné. Då tror jag mer att de kollar på U21-EM om han skulle komma med där, fortsätter han.

Kan landslagsplatsen bli ett argument i för agenten i kontraktsförhandlingen?
- Javisst, det blir det Men vi kan ju spelaren och vet hur vi ska värdera honom. Men det kan alltid bli ett argument, säger Jansson.

Att skriva längre kontrakt med sina spelare är ett sätt för allsvenska klubbar att försäkra sig om att få betalt för en spelare om det skulle komma intresse, framförallt från utlandet.

Jesper Jansson hoppas att Andreas Landgren snart ska skriva på ett kontrakt och han tror inte att ett långt kontrakt skulle hindra en intresserad klubb om det skulle dyka upp.
- Nej, en i den åldern han är i och den klassen han har är det ingen nackdel med ett längre kontrakt. Lagen i en sådan liga han iså fall ska satsa på köper ändå, säger han.

Publicerad 2009-02-18 kl 11:58
Annons
Annons
Annons