POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

HIF-yttern om Mellberg: "Man har stor respekt för hans spelarkarriär"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Olof Mellbergs presskonferens i spelaren ovan.

Olof Mellberg tar över som ny tränare i HIF.
Max Svensson känner främst till Mellberg som spelare.
- Man har stor respekt för den spelarkarriären han har haft, säger HIF-yttern till Fotbollskanalen. 

Olof Mellberg blev under tisdagen presenterad som ny huvudtränare i Helsingborgs IF. Förre landslagskaptenen blir därmed fjärde tränare att ha huvudansvar för A-laget den här säsongen efter Per-Ola Ljung, Henrik Larsson och Alexander Tengryd, som hade huvudansvaret tillfälligt ihop med Jens Karlsson och Sven Andersson efter Larssons avhopp den 23 augusti. 

HIF-yttern Max Svensson ser nu fram emot att få lite stabilitet i föreningen. 

Ja, det är klart att det blir lite mer stabilitet och lugn i klubben. Det var jätteskönt att vi fick vinsten innan uppehållet och det ger oss lite andrum att slappna av. Det här kommer också lägligt med en ny tränare, då vi har ungefär två veckor till nästa match. Då har vi tid att få reda på hur han ser på saker och ting och om han vill förändra något, säger Svensson till Fotbollskanalen, som även gillar valet av tränare:

- Jag kan inte säga så mycket om Olof som tränare eller person. Det känns spontant bra och jag har hört mycket om honom, så det ska bli intressant. Man har såklart haft koll på honom som spelare och framför allt hans landslagskarriär. 

Svensson minns lite av Mellbergs tid som tränare i Brommapojkarna. HIF-yttern spelade under samma säsong, under 2017, med HIF i superettan. 

- Jag kommer bara ihåg att det var ett starkt lag. Det gick väldigt bra och både BP och Dalkurd var rättså överlägsna den säsongen. Annars vet jag inte mycket mer om Olof som tränare, mer än att han gjorde jättebra resultat under åren i BP. 

Svensson har stor respekt för Mellbergs karriär som spelare, men menar även att det inte är ovanligt med spelare eller tränare i HIF som har en framgångsrik karriär i bagaget. 

- Man har stor respekt för den spelarkarriären han har haft, men sedan får man se hur han ser på fotbollen som tränare. Det är två olika världar med att vara spelare och tränare. Vår förra tränare Henrik Larsson är ju inte ett jättemycket mindre namn och vi har även "Granen" i laget också och klubben är van vid stora namn, men man respekterar hans karriär, ser tillbaka och hyllar honom för det.

HIF ställs härnäst, måndagen den 16 september, mot Djurgården på Tele2 Arena. HIF har, inför matchen, fem poäng ner till Falkenbergs FF på negativ kvalplats, ett läge som Svensson tycker är skönt inför avslutningen av säsongen. 

- Det är som jag sagt tidigare att den här segern senast gav oss lite mer andrum och lugn i stormen. Vi har samtidigt också åtta matcher kvar och lag under oss i tabellen att möta. Om vi tappar några poäng kan det bli värre, så det är bara att fortsätta gasa. Det blir tufft nu med Djurgården i nästa, men vi får ta det match för match nu och sedan får vi se hur långt det räcker.

Publicerad 2019-09-03 kl 16:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå