Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF:s derbyhjälte om straffen och segermålet: ”Uppförsbacke och sedan lättnad”

Från ”straffsyndare” till derbyhjälte – det var en svängig kväll för HIF:s Marcus Nilsson.
- Det var mycket som han fara genom huvudet, säger han till fotbollskanalen.se om situationen där han felaktigt fick straff dömd emot sig.

Marcus Nilsson hamnade i fokus i tisdagens glödheta derby mot Malmö FF – först orsakade han straffen som Malmö FF tog ledningen på, och sedan gjorde han 2-1-målet som vann matchen åt helsingborgarna.

Straffen kom innan det ens hade hunnit gå fem minuter av matchen, och reprisbilderna visade tydligt att bollen tog på Marcus Nilssons ansikte, inte på hans arm.
- Det var ju verkligen inte straff, säger han dagen efter matchen.
Vad tänker du när det händer, vad for genom huvudet?
- Jag har själv sett reprisen och jag var först helt lugn och tog för givet att vi hade bollen. Men sedan hörde jag signalen och såg att han pekade på straffpunkten – då tänkte jag ”vad är det som händer?” Jag var på domaren rätt mycket och jag försökte också få honom att snacka med linjedomaren.
Ja, du var på väg ut till honom såg man på reprisen.
- Men han var lika säker han på att det var straff…

Vilken känsla har man efter att ha fått en felaktigstraff, kände du dig lurad eller rånad?
- Ja, och det var så tidigt i matchen, i ett derby. Man vill göra bra ifrån sig, att få en sådan grej emot sig är jobbigt, uppförsbacke direkt liksom.

Hinner du tänka, ”fan det är mitt fel om vi förlorar”?
- Allt går så fort det var först efter straffen som jag blev riktigt förbannad, sen lyckades jag släppa det. Det var en jäkla lättnad sedan när vi gjorde 1-1, då är vi tillbaka på samma nivå. Det var otroligt skönt för mig när Gahsi satte den (1-1). Det är mycket som far genom huvudet där.

Kände du att du fick revansch sedan när du fick sätta 2-1?
- Så var det verkligen, det är en skön känsla.

Det går inte att ta miste på Nilssons glädje efter att ha avgjort mot Malmö FF. Derbyt mot skånerivalerna väger tungt, särskilt för Nilsson som är från Rydebäck, strax utanför Helsingborg.
- Det är lika hett för oss spelare som för fansen tror jag. Man taggar till extra. Det var rätt skönt att befästa serieledningen genom att slå just Malmö. Det är viktigt för fansen och viktigt för oss. Särskilt nu när båda ligger så högt i tabellen.

Publicerad 2010-04-21 kl 15:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons