POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

HIF:s ekonomi på väg åt rätt håll - men: "Den är fortfarande skakig"

Foto: Bildbyrån/HIF.

Helsingborgs IF är ekonomiskt pressat.
Enligt HD ser prognosen bättre ut för klubben nu än tidigare, men föreningens egna kapital riskerar ändå att raderas ut.
- Det är bekymmersamt, säger HIF:s administrative chef Robin Lundgren till HD.

Inför den här säsongen hade Helsingborgs IF stora ekonomiska bekymmer. I december i fjol lyckades dock klubben rädda elitlicensen.

”Vi kan med glädje meddela att vi efter stora ansträngningar under hösten lyckats avsluta 2018 med positivt eget kapital vilket därmed innebär att vi inte riskerar att bli av med elitlicensen. Detta med hjälp av resultatförbättringar och externa finansiärer”, skrev klubben.

Även den här säsongen löper klubben risk för att det egna kapitalet ska ligga på minus. På ett medlemsmöte under onsdagen presenterade sin prognos för budgeten, rapporterar HD. Tidningen skrive att klubben flaggar för att missa budget med 1,9 miljoner kronor och att det egna kapitalet just nu motsvarar en miljon. HIF har dock en plan om siffrorna inte skulle gå ihop. Då vänder sig klubben till externa finansiärer.

- Det är bekymmersamt, men vi har målsättningen att komma ner till nollan. Där är jobb kvar att göra. Vår ekonomi är fortfarande skakig. Lyckas vi inte hoppas vi på investeringsprogrammet som ska stärka det egna kapitalet. Men det är kämpigt, det ska jag inte sticka under stol med, säger HIF:s administrative chef Robin Lundgren till HD.

I juni berättade klubbdirektören Joel Sandborg för HD att klubben vill få in 25 miljoner via finansiärer i Olympia Invest för att möjliggöra spelarköp. Investerarna å sin sida kan få avkastning vid eventuella spelarförsäljningar. Enligt HD frågade en medlem på dagens möte om inte klubben riskerar sin framtid i och med programmet, som man tidigare har gjort, närmare bestämt år 2015. Robin Lindgren berättar för HD att läget är ett annat nu och pengarna den här gången ska användas för att ”bygga föreningen”.

HD skriver också att en medlem föreslog en rockad i styrelsen inför kommande år och att medlemmen tyckte att valberedning skulle tänka på det när de presenterar sitt förslag.

- För första gången har vi kommit ganska långt på relativt kort tid med en styrelse och klubbledning med kontroll på ekonomin. Vi tar in helheten men att byta en styrelse per automatik det är ingenting vi tänker göra om vi känner att det medför stora risker, säger Annelie Johansson, talesperson för valberedning, till tidningen.

Publicerad 2019-09-11 kl 21:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå