HIF:s mardrömssvit bruten - nollade AIK och tog första segern i allsvenskan

Helsingborg har vunnit sin första match i allsvenskan den här säsongen.
2-0 blev det mot AIK - efter mål och assist av Anthony van den Hurk.
- Det känns så bra, säger segerorganisatören till Dplay.

Se målen från AIK-HIF i spelaren.

Inför söndagens möte mellan Helsingborg och AIK stod Skånelaget utan seger och AIK hade tappat poäng i tre raka matcher (2-2 mot Malmö FF, 1-0-förlust mot IFK Göteborg, 1-1 mot Falkenberg).

Nu har dock Helsingborg tagit sin första seger. 2-0 blev det mot AIK och segerorganisatör blev anfallaren Anthony van den Hurk.

Men i den första halvleken kanske Stockholmslaget skulle fått en straff. Efter drygt 20 minuter avlossade Bilal Hussein ett avslut som täcktes av Martin Olssons arm. AIK ropade på straff, men fick inte gehör. Domaren Glenn Nyberg friade.

Kort efter handssituationen var Martin Olsson nära att ge Helsingborg ledningen. HIF-backen fick förvalta en frispark, en frispark som gick i ribban.

0-0 i paus.

I matchens andra akt hade Helsingborg ett par halvchanser, men ingenting som riktigt vållade någon större fara för AIK:s målvakt Budimir Janosevic. Men i den 68:e minuten bröts dödläget. Och det var HIF som tog ledningen.

Anthony van den Hurk skickade in ett inlägg från högersidan. I straffområdet stod 19-årige Alex Timossi Andersson på rätt plats vid rätt tidpunkt och kunde nicka in 1-0.

Men Anthony van den Hurk nöjde sig inte med en assist. Med dryga fem minuter kvar höll han sig framme på ett inlägg från Filip Sjöberg och nickade in 2-0.

AIK lyckades inte resa sig från 2-0-underläget och Helsingborg tog sin första seger i allsvenskan den här säsongen, efter sex raka matcher utan vinst.

- Jag är riktigt glad över att kunna bidra med ett mål och en assist i dag, säger van den Hurk till Dplay.