Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF:s nya riskkapitalbolag nära

Helsingborg är nära ett kapitaltillskott på 15-20 miljoner. Men det blir ett riskbolag på helt nytt vis. HIF aktar sig för samma modell som tidigare.

- Ett nytt riskkapitalbolag är en absolut målsättning för oss, säger Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin till FotbollDirekt.se.

- Arbetet går bra och är under utveckling. Men exakt när det kan vara klart aktar jag mig ännu för att säga.

Men enligt källor till FotbollDirekt.se börjar nu arbetet med Hif:s nya riskkapitalbolag ta form. Hif:s ledning är mycket nära en lösning som kan ge ett tillskott på uppemot 20 miljoner kronor.
Ett arbete som går före allt då Hif i dagsläget står utan riskbolag sedan i våras.
En bekymmersam situation.
Inför en säsong utan Henke Larsson och utan mångårige tränarprofilen Bosse Nilsson står Hif utan externt kapital och det i ett läge då saker behöver hända på spelarsidan.

- Vi får se vad som händer. Vi ska tänja oss så mycket vi bara kan för att möta Connys (Karlsson) önskemål. Vi får se hur det ser ut när Conny fullt ut gått igenom situationen. Då ska vi sätta oss ner och se vad vi kan göra, säger Helsingborgs ordförande.

Det nya riskbolaget blir i alla fall - i allt väsentligt - helt olikt det gamla som uteslutande byggde på en enda finansiärs pengar i det som kom i från riskkapitalisten Bengt Adolfsson.
Hif är inte nöjda med hur det såg ut då och vill denna gång till varje pris ha till en flerpartslösning med 10-15 finansiärer involverade och med det ett startkapital på cirka 20 miljoner. Det har Helsingborgs Dagblad tidigare avslöjat.

- Det enda jag kan säga är att det här riskkapitalbolaget kommer att bli väldigt annorlunda jämfört med det gamla. En helt annan fördelningsprincip.

Ni vill helt enkelt ha en större del än tidigare?
- Ja, det kan man säga. Inget ont om Adolfsson, det var okej då men som det ser ut i dag och har utvecklats som är det inget hållbart upplägg längre för oss.

Hur snart kan det här bli klart?

- Jag vill inte säga det. Men jag kan säga att arbetet går bra och att vi upplever ett stort intresse från många olika personer.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-14 kl 16:45
Annons
Annons
Annons