Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HIF:s sportchef kluven: ''Känsligt peta Gerndt''

Alexander Gerndts petning förvånar fotbolls-Sverige. Och efter hans agents kritik erkänner nu Helsingborgs sportchef att HIF brottas med en känslig situation.

- Det är komplicerat att han inte spelar med tanke på intresset som finns för honom, säger Jesper Jansson.

- Det är en delikat situation och speciellt att han inte spelar. Vi har Sveriges bäste anfallare på bänken, konstaterar Helsingborgs sportchef för FotbollDirekt.se.

I fjol tog han sensationellt hem den allsvenska skytteligatiteln och kom med i landslaget. Och i blågult har han sedan dess hållit sig kvar - förbundskapten Erik Hamrén fortsätter att tro på HIF-stjärnan.

Men på hemmaplan vill det sig inte och i dag visar hans agent Per Jonsson för första gången öppet sin oro för Gerntds nedåtgående trend i och med att han i kväll missar sin tredje raka match.

Helsingborgs sportchef möter nu utspelet - och avfärdar inte agentens utspel:

- Det är extra komplicerat därför att vi vet att han är intressant för utländska klubbar. Det är klart att det är känsligt att han inte spelar under en period då många utländska klubbar är ute som mest och scoutar. Och jag tycker att Alexander har gjort en bra vår – nej, det är en känslig situation, fortsätter Jesper Jansson - men utan att rikta kritik mot lagledningen för petningen av stjärnan:

- Nej, våra tränare gör de laguttagningar de anser är bäst.

Hans agent Per Jonsson hävdar det att han står utanför laget har att göra med mer än sportslig grund?
- Men det kan jag lugnt säga, att det handlar inte om något annat än det rent sportsliga.

Det affärsmässiga mot det sportsliga? Vissa sportchefer drar sig förmodligen inte för att ha synpunkter på laguttagningar - hur är det med dig?
- Vår lagledning tar ut det lag de tycker är bäst för dagen – men det är klart att det i vissa situationer behöver luftas vissa saker inom klubben.
- Men det är en speciell situation, vi har ju Sveriges förmodligen bäste spelare på bänken.

Jonsson tror att ni får svårt att få så stora pengar som ni vill ha för honom om det här håller i sig?
- Ja, som sagt; det är en delikat situation, det inser vi men - återigen - våra tränare tar ut de spelare de anser vara bäst.

Publicerad 2011-06-13 kl 18:19
Annons
Annons
Annons